Tärkeää tietoa:

Dr. Oetker Suomi vetää takaisin Pink Roses -koristeruusut mahdollisten mantelijäämien vuoksi

Lue lisää

Pilkullinen kakku

(0)
3 2 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Näyttävä täytekakku on pilkullinen sekä sisältä että ulkoa.

8 palaa

Vaikeustaso 3 100 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Pilkullinen kakku

Pilkut:

2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
100 g pehmeää voita
2 dl sokeria
1,25 dl maitoa
3 kpl kananmunan valkuaista
Dr. Oetker Geelivärejä

Kakkupohja:

1,25 dl maitoa
1,5 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
100 g pehmeää voita
2 dl sokeria
3 kpl kananmunan valkuaista

Kuorrutus ja koristelu:

165 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
1 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
75 g Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
Dr. Oetker Geelivärejä
tomusokeria (jauhottamiseen)

Valmistus

Valmistus:

1

Kuumenna uuni 170 ° C (kiertoilmauuni 150 ° C). Voitele kaksi 15cm pyöreää irtopohjavuokaa. Leikkaa leivinpaperista kaksi kaistaletta, joilla vuoat voidaan jakaa puoliksi. Kaistaleen leveys on noin 5 cm ja pituus noin 25 cm pitkä.

2

Tee ensin pilkut. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella isossa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.Sekoita joukkoon vuorotellen maito ja jauhot.

3

Vatkaa valkuaisista vaahto ja kääntele se varovasti taikinan joukkoon. Jaa kakkutaikina tasan neljään kulhoon. Purista n. ½ putki eri geeliväriä kuhunkin kulhoon ja sekoita varovasti.

4

Lusikoi yksi värjätyistä taikinoista vuokaan niin, että se peittää vain puolet vuoasta. Jaa vuoka puoliksi leivinpaperilla niin, että leivinpaperi on pystyssä. Leivinpaperi pitää taikinan paikallaan, jos sitä työntää kohti taikinaa ja kääntää leivinpaperikaistaleen ylijäävät osat kaarelle vuoan reunoille. Lusikoi sen jälkeen toinen erivärinen taikina tyhjään puolikkaaseen. Täytä toinen vuoka samalla tavalla.

5

Paista noin 35 minuuttia, kunnes pohjat ovat saaneet hyvin vaaleanruskean värin ja ovat kiinteitä koskettaessa. Jäähdytä pohjia 5 minuuttia vuoissa, sitten ota pohjat pois niistä ja anna jäähtyä kokonaan.

6

Pese ja voitele vuoat uudestaan. Leikkaa erivärisistä pohjista 3 cm paksulla muotilla tai pyöreällä leikkurilla n. 7-8 palaa kustakin pohjasta (paloja tarvitsee yhteensä 30). Laita yksi pala pystyyn kummankin vuoan keskelle. Sitten laita 4 eriväristä palaa kyljelleen ensimmäisen palan ympärille. Laita uloimmaksi kerrokseksi loput palat kyljelleen (n. 10 palaa) reunan suuntaisesti laittaen vuorotellen eri värejä. Älä laita paloja aivan kiinni reunaan, jotta saat parhaan paistotuloksen. Laita vuoat sivuun odottamaan.

7

Tee seuraavaksi kakkupohja. Sekoita maito ja sitruuna-aromi kulhossa. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe toiseen kulhoon. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella isossa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vuorotellen maito ja jauhot. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele se taikinan joukkoon.

8

Jaa seos tasan kahteen vuokaan varovasti lusikan avulla. Katso, että väriputket peittyvät täysin. Tasoita kakkujen pinnat. Paista 45-50 minuuttia kunnes pohjat ovat saaneet hyvin vaaleanruskean värin ja ovat kiinteitä koskettaessa. Jäähdytä 5 minuuttia vuoissa, sitten poista vuoista ja anna jäähtyä kokonaan.

9

Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja lisää joukkoon siivilän läpi tomusokeri ja vatkaa kunnes kuorrutus on tasaista ja kuohkeaa. Sekoita joukkoon sitruuna-aromi. Levitä ¼ kuorrutuksesta toiselle pohjalle ja laita toinen pohja päällimmäiseksi. Kuorruta kakku sivuilta ja päältä niin, että kakku on täysin peitetty.

10

Jaa sokerimassa neljään osaan ja litistä palat ohueksi. Värjää kukin pala eri geelivärillä. Tee vihreää sekoittamalla keltaista ja hieman sinistä väriä. Tiputa pari tippaa väriä palan päälle ja vaivaa kevyesti väri massan sekaan. Toista uudestaan kunnes saat massasta halutun värisen. Jos kuorrutteesta tulee tahmeaa, laita tomusokeria sormiin.

11

Kun sokerimassa on värjätty eri väreillä, laita pöydälle tomusokeria ja kaulitse sokerimassat ohuiksi levyiksi. Leikkaa levyistä pienellä pyöreällä muotilla pilkkuja, joilla kakku koristellaan. Paina pilkut varovasti voikuorrutukseen ja varmista, että pilkut ovat paikallaan. Kakku on valmis tarjoiltavaksi ja nautittavaksi!

Reseptin ravintosisältö Pilkullinen kakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 3613 kJ
863 kcal
1511 kJ
361 kcal
Rasva 38.70 g 16.19 g
Hiilihydraatit 120.47 g 50.41 g
Proteiini 8.50 g 3.56 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei