EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Piparkakku-ukot

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Hauskat piparkakku-ukot tehdään suklaakeksitaikinaan. Viimeistele söpöt piparit jouluisilla koristerakeilla.

20 kappaletta

Vaikeustaso 1 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Piparkakku-ukot

Taikina:

200 g pehmeää voita
100 g sokeria
1 tl suolaa
300 g vehnäjauhoja
4 rkl raakakaakaojauhetta

Koristelu:

20 kpl manteleita
100 g tomusokeria
1 rkl sitruunan mehu
Dr. Oetker Christmas Party -koristerakeita

Valmistus

Valmistus:

Taikina

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja suola. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi. 

Kuumenna uuni 180°C:seen. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 5 mm paksuiseksi. Leikkaa piparkakku-ukot muotilla ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Laita jokaisen piparkakku-ukon päälle manteli ja laita toinen käsi mantelin päälle. Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Jäähdytä leivontaritilällä. 

Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja sitruunanmehu. Laita kuorrute pieneen pursotuspussiin ja leikkaa pussin päähän pieni reikä (Ø 2 mm).  Koristele piparkakku-ukot haluamallasi tavalla. Viimeistele koristerakeilla. 

Kun jäähdytät taikinaa, rullaa se pitkulaiseksi pallon sijasta. Näin taikina jäähtyy nopeammin ja kauliminen on helpompaa. Kun laitat piparkakku-ukon käden mantelin päälle, taikinan pitäisi olla jo lämmennyt. Jos taikina on liian kylmää, käsi saattaa katketa. 

Jos et syö kaikkia keksejä heti, voit säilyttää niitä ilmatiiviissä rasiassa
kuivassa ja viileässä paikassa.

Reseptin ravintosisältö Piparkakku-ukot

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 766 kJ
183 kcal
1913 kJ
457 kcal
Rasva 9.43 g 23.56 g
Hiilihydraatit 21.56 g 53.89 g
Proteiini 2.47 g 6.16 g