Flag

Piparkakku-ukot

20 kappaletta
Helppo
60 minuuttia
Hauskat piparkakku-ukot tehdään suklaakeksitaikinaan. Viimeistele söpöt piparit jouluisilla koristerakeilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
200 gpehmeää voita
100 gsokeria
1 tlsuolaa
300 gvehnäjauhoja
4 rklraakakaakaojauhetta
Koristelu
20 kplmanteleita
100 gtomusokeria
1 rklsitruunan mehu
Dr. Oetker Christmas Party -koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Christmas Party -koristerakeita

Taikina

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja suola. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi. 

Kuumenna uuni 180°C:seen. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 5 mm paksuiseksi. Leikkaa piparkakku-ukot muotilla ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Laita jokaisen piparkakku-ukon päälle manteli ja laita toinen käsi mantelin päälle. Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Jäähdytä leivontaritilällä. 

Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja sitruunanmehu. Laita kuorrute pieneen pursotuspussiin ja leikkaa pussin päähän pieni reikä (Ø 2 mm).  Koristele piparkakku-ukot haluamallasi tavalla. Viimeistele koristerakeilla.