Flag

Piparkakkukakku

8 - 10 palaa
Keskitasoinen
120 minuuttia
Jouluinen täytekakku, joka maistuu piparkakulta. Mausteinen joulukakku maustetaan lämpimillä mausteilla, appelsiinilla ja rommiaromilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkupohjat
5,5 dlvehnäjauhoja
2,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
0,75 tlsuolaa
1,5 tlinkivääriä
2 tlDr. Oetker Kanelia, Ceylon
0,75 tlneilikkaa
170 gpehmeää voita
1,5 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
3 kplkananmunaa
1 dlsiirappia
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
1,75 dlpiimää
Kostutus
1 dlmaitoa
0,5 tlTaylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
Täyte ja kuorrutus
200 gpehmeää voita
4,5 dltomusokeria
1 - 2 tlDr. Oetker Rommiaromia
1 dlappelsiinimarmeladia
Koristeeksi
piparkakkuja (esimerkiksi 2-3 pientä itse tehtyä ja koristeltua piparkakkutaloa)

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Kanelia, Ceylon
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
Picture - Dr. Oetker Rommiaromia

Kakkupohjat

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, inkivääri, kaneli ja neilikka. Mittaa toiseen kulhoon voi, sokeri ja fariinisokeri ja vaahdota kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon siirappi ja vaniljauute. Sekoita lopuksi joukkoon jauhoseos ja piimä vuorotellen muutamassa erässä.
 
Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa. Jaa taikina vuokiin. Paista kakkupohjia 175 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes kypsiä. Anna jäähtyä hetki vuuassa ja kippaa sitten ritilälle jäähtymään.
 
Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan. Kostuta pohjat vaniljauutteella maustetulla maidolla.


Täyte ja kuorrutus

Valmista rommivoikreemi. Vaahdota pehmeää voita parin minuutin ajan. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja vaahdota noin kymmenen minuutin ajan. Sekoita lopuksi joukkoon rommiaromi.


Laita yksi kostutettu kakkupohja tarjoiluvadille ja levitä sille ½ dl appelsiinimarmeladia ja reilusti rommivoikreemiä. Aseta toinen kakkupohja päälle ja täytä kuten edellinen väli. Aseta viimeinen kakkupohja päällimmäiseksi. Levitä loput rommivoikreemistä kakun päälle ja reunoille.
 
Koristele kakku piparkakuilla, esimerkiksi pienillä piparkakkutaloilla.