EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Piparkakkukakku

(0)
5 1 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Jouluinen täytekakku, joka maistuu piparkakulta. Mausteinen joulukakku maustetaan lämpimillä mausteilla, appelsiinilla ja rommiaromilla.

8 - 10 palaa

Vaikeustaso 2 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Piparkakkukakku

Kakkupohjat:

5,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
0,75 tl suolaa
1,5 tl inkivääriä
1,5 tl kanelia
0,75 tl neilikkaa
170 g pehmeää voita
1,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 kpl kananmunaa
1 dl siirappia
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
1,75 dl piimää

Kostutus:

1 dl maitoa
0,5 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta

Täyte ja kuorrutus:

200 g pehmeää voita
4,5 dl tomusokeria
1 - 2 tl Dr. Oetker Rommiaromia
1 dl appelsiinimarmeladia

Koristeeksi:

piparkakkuja (esimerkiksi 2-3 pientä itse tehtyä ja koristeltua piparkakkutaloa)

Valmistus

Valmistus:

Kakkupohjat

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, inkivääri, kaneli ja neilikka. Mittaa toiseen kulhoon voi, sokeri ja fariinisokeri ja vaahdota kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon siirappi ja vaniljauute. Sekoita lopuksi joukkoon jauhoseos ja piimä vuorotellen muutamassa erässä.
 
Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa. Jaa taikina vuokiin. Paista kakkupohjia 175 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes kypsiä. Anna jäähtyä hetki vuuassa ja kippaa sitten ritilälle jäähtymään.
 
Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan. Kostuta pohjat vaniljauutteella maustetulla maidolla.

Täyte ja kuorrutus

Valmista rommivoikreemi. Vaahdota pehmeää voita parin minuutin ajan. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja vaahdota noin kymmenen minuutin ajan. Sekoita lopuksi joukkoon rommiaromi.


Laita yksi kostutettu kakkupohja tarjoiluvadille ja levitä sille ½ dl appelsiinimarmeladia ja reilusti rommivoikreemiä. Aseta toinen kakkupohja päälle ja täytä kuten edellinen väli. Aseta viimeinen kakkupohja päällimmäiseksi. Levitä loput rommivoikreemistä kakun päälle ja reunoille.
 
Koristele kakku piparkakuilla, esimerkiksi pienillä piparkakkutaloilla.

Reseptin ravintosisältö Piparkakkukakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 3496 kJ
835 kcal
1830 kJ
437 kcal
Rasva 35.65 g 18.66 g
Hiilihydraatit 97.98 g 51.30 g
Proteiini 7.27 g 3.81 g