Flag

Piparkakkutalo

1 kappale
Keskitasoinen
100 minuuttia
Loihdi piparitalolla joulun tunnelmaa ja tuoksua! Tällä reseptillä valmistat maistuvan taikinan.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
300 gmargariinia
1,5 dlsiirappia
4 dlsokeria
3 tlDr. Oetker Kanelia, Ceylon
1 tlneilikkaa
1 tlinkivääriä
0,5 tlDr. Oetker Kardemummaa, jauhettua
3 kplkananmunaa
13 dlvehnäjauhoja
1,5 tlDr. Oetker Ruokasoodaa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Kanelia, Ceylon
Picture - Dr. Oetker Kardemummaa, jauhettua
Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
1

Valmistus

Kiehauta voi, siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Anna seoksen jäähtyä ja lisää joukkoon munat. Lisää sooda vehnäjauhoihin ja sekoita siirappiseokseen. Anna taikinan asettua jääkaapissa yön yli.
 
Kauli taikinasta  ohut levy ja nosta se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Leikkaa osat muottien avulla ja poista ylimääräinen taikina. Muista leikata taikinasta myös talolle alunen. Paista osia 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi (noin 8 minuuttia).


Liimaa osat yhteen Dr. Oetker Elintarvikeliimalla (Baking glue). Koristele sokerikuorrutteilla sekä koristerakeilla.