EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Pöllökakku

(6)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Värillisillä sokerimassoilla saa kakun melko helposti upean näköiseksi. Hauska pöllökoristelu vaihe vaiheelta.

8 - 12 palaa

Vaikeustaso 2 100 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Pöllökakku

Kakkupohja:

200 g voita
2 dl sokeria
4 kpl kananmunaa
2 tl Dr. Oetker Vanilja-aromia
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 ps Dr. Oetker Chocolate chips milk
1 ps Dr. Oetker Chocolate chips dark

Täyte:

200 g voita
2 ½ dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
plo Dr. Oetker Luontaista Vadelma-aromia
2 dl vadelmahilloa

Kuorrutus:

500 g Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
1 kpl Dr. Oetker Sokerimassaa Sinistä, vaaleanpunaista, vihreää, keltaista ja mustaa.
n. 2 rkl kaakaojauhetta
tuubi Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta
Dr. Oetker koristerakeita (Helmiä)

Valmistus

Valmistus

1

Pohja:

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vanilja-aromi. Vatkaa munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan hyvin sekoittaen

2

Sekoita toisessa kulhossa yhteen vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola ja lisää taikinaan. Lisää viimeiseksi suklaahiput ja sekoita taikina tasaiseksi.

3

Levitä taikina halkaisijaltaan noin 18 cm:n voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa.

4

Täyte:

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vadelma-aromi ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa, jottei kuorrute juoksetu.

5

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Levitä ensimmäiselle pohjalle puolet vadelmahillosta ja ohut kerros tuorejuustokreemiä. Toista sama seuraavalle pohjalle. Kuorruta kakun pinta ja sivut jäljelle jääneellä kreemillä.

6

Kuorrutus ja koristelu:

Sekoita valkoisesta ja sinisestä sokerimassasta vaaleansininen massa ja kauli se noin 3 mm paksuksi levyksi. Nosta massa kaulimen avulla kakun päälle. Painele massa lastan avulla tasaiseksi aloittaen kakun päältä. Venytä massaa kevyesti reunoista alaspäin niin saat paineltua reunat siistiksi. Leikkaa alareuna veitsellä.

7

Pöllö

Pöllö

Kauli vaaleanpunainen massa levyksi ja leikkaa pöllölle vartalo. Leikkaa valkoisesta sokerimassasta ympyrä pöllön vatsaksi. Painele esim. pillillä vatsaan kuvioita höyhenpeitteeksi. Leikkaa vaaleanpunaisesta massasta ympyrä ja halkaise se kahtia pöllön siiviksi.

8

Tee pöllön silmät leikkaamalla ensin valkoisesta sokerimassasta suurin ympyrä. Leikkaa seuraavaksi pienempi ympyrä sinisestä massasta, sitten mustasta ja lopuksi vielä pieni valkoinen ympyrä. Erikokoisia ympyröitä saat tehtyä esimerkiksi pullon korkeilla tai pursotinterillä sekä pillillä.

9

Puu

Sekoita kaakaojauhetta valkoiseen sokerimassaan, niin saat kauniin ruskeaa massaa puun runkoa ja oksia varten. Kauli massa ja leikkaa siitä kuvan mukainen runko ja oksat. Asettele paikalleen ja kiinnitä sokerikuorrutteella.

10

Kauli vihreästä sokerimassa ja leikkaa siitä lehtiä muotilla tai veitsellä. Kauli vaaleanpunainen sokerimassa ja leikkaa siitä kukkia. Asettele pöllö, kukat ja lehdet puun oksille. Kiinnitä osat sokerikuorrutteella. Koristele lopuksi kukat sokerihelmillä.

Ravintosisältö: reseptiin Pöllökakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 2241kJ
625kcal
1246kJ
348kcal
Rasva 32g 18g
Hiilihydraatit 93g 52g
Proteiini 5.8g 3.2g