Porokakku

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Söpö porokakku kuorrutetaan voikreemillä ja viimeistellään sokerimassakoristein. Kaavojen avulla luot helposti ihanan joulukakun.

12 - 15 palaa

Vaikeustaso 3 240 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Porokakku

Koristeet:

1 ps Dr. Oetker Cream fix -jauhetta (koristeisiin käytetään kolmasosa pussin sisällöstä)
100 g Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
kaakaojauhetta
4 kpl cocktailtikkuja
Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Dr. Oetker koristerakeita

Kakkupohja:

250 g pehmeää voita
180 g sokeria (2,1 dl)
suolaa ripaus
4 kpl kananmunaa
250 g vehnäjauhoja (3,85 dl)
70 g maissijauhoa (1,25 dl)
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
50 g kookoshiutaleita (1,4 dl)
2 dl kevytmaitoa
0,5 tl Dr. Oetker Karvasmanteliaromia

Täyte:

60 g tomusokeria (1 dl)
0,5 ps Dr. Oetker Cream fix -jauhetta
250 g mascarponejuustoa
4 dl vispikermaa
50 dl kookoshiutaleita (1,4 dl)
5 tippa Dr. Oetker Karvasmanteliaromia

Voikreemi:

375 g voita
375 g tomusokeria (6,25)
75 g kaakaojauhetta (1,85 dl)
recipe.download.for.recipe

Valmistus

Valmistus:

Koristeet

Vaivaa kerman stabilointiaine sokerimassaan. Vaivaa myös kaakaojauhe saadaksesi vaaleanruskean sokerimassan. Ota sitten noin neljäsosa sokerimassasta sivuun ja värjää se keskiruskeaksi kaakaojauheella. Kauli vaaleanruskea sokerimassa noin 5 mm paksuiseksi ja leikkaa siitä kaavojen avulla sarvet ja laita puutikku päähän. 

Kauli jäljellä oleva vaaleanruskea sokerimassa 2 mm paksuiseksi ja leikkaa korvien sisäpuolet. Kauli keskiruskea sokerimassa 3 mm paksuiseksi ja leikkaa korvien ulkopinnat. Painele korvien sisäpuolet korvien ulkopuoliin kiinni ja kiinnitä korvien tyveen tikku. Laita kaikki koristeet leivinpaperin päälle kuivumaan vähintään 24 tunniksi. 

Kakkupohja

Kuumenna uuni 180°C:seen. Vuoraa kahden irtopohjavuoan (Ø 15 cm) pohja leivinpaperilla. Vatkaa voi, sokeri ja suola sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää sitten vuorotellen taikinaan jauhot, maito ja manteliaromi. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada taikina tasaisesti kahteen kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä paiston jälkeen. Leikkaa jäähtyneet pohjat kahteen osaan, jotta saat yhteensä neljä kakkupohjaa. 

Täyte

Sekoita kerman stabilointiaine ja tomusokeri. Vatkaa mascarponejuusto tasaiseksi sähkövatkaimella ja lisää tomusokeri osissa. Vatkaa jämäkäksi. Kääntele lopuksi joukkoon kookoshiutaleet ja manteliaromi.

Kakun kokoaminen

Aseta alin kakkupohja kakkulautaselle ja levitä päälle kerros täytettä. Toista sama lopuille kakkupohjille ja täytteelle. Laita jääkaappiin tekeytymään. 

Voikreemi

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi - tämä vie muutaman minuutin. Ota noin 3 ruokalusikallista voikreemiä sivuun. Vatkaa kaakaojauhe jäljelle jäävään voikreemiin. Ota sitten ruskeasta voikreemistä 1 ruokalusikallinen sivuun. Kuorruta sitten kakku ruskealla voikreemillä niin, ettei kakkupohjaa näy alta ja laita kakku jääkaappiin. 

Koristelu

Värjää ruokalusikallinen ruskeaa voikreemiä mustalla geelivärillä ja laita pursotuspussiin. Pursota sitten silmät kakun sivulle. Värjää sitten noin 1 ruokalusikallinen vaaleaa voikreemiä punaisella geelivärillä ja pursota silmien alle nenä.

Asettele sitten korvat ja sarvet kakun päälle. Lisää sitten kaakaojauhetta jäljelle jäävään voikreemiin saadaksesi vaaleanruskean värin. Laita pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota sitten harja kakun päälle sarvien väliin. Viimeistele koristerakeilla ja tarjoile heti. 

Voit halutessasi lisätä tuorejuustoa voikreemiin antamaan lisää makua. Tuorejuustossa oleva vesi aiheuttaa kuitenkin voikreemin kostumista, minkä takia kakku tulee syödä nopeammin. Jos sinulla ei ole kerman stabilointiainetta, voit käyttää kaksi teelusikallista tärkkelystä yhtä Cream fix -pussia kohden. Kuorrutuksessa käytettävä voi ja kakun jäähdyttäminen jääkappissa takaavat sileät reunat. 

Reseptin ravintosisältö Porokakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 7955 kJ
1900 kcal
2227 kJ
532 kcal
Rasva 148.29 g 41.54 g
Hiilihydraatit 88.63 g 24.83 g
Proteiini 15.53 g 4.35 g

Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä

Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei