Flag

Pullat

about 40 kappaletta
Keskitasoinen
100 minuuttia
Pullien perusresepti, josta leivota monta pellillistä ihania pikkupullia, korvapuusteja tai muutaman pitkon.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pullataikina
5 dlmaitoa
2 pskuivahiivaa
1 kplkananmunaa
1 tlsuolaa
1,5 dlsokeria
3 tlkardemumma
150 gpehmeää voita
about 14 dlvehnäjauhoja

Näytä tuotteet

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, suola, kardemumma. Lisää pieni määrä jauhoja ja kuivahiiva. Vatkaa taikinaan ilmaa.

2

Lisää kananmuna ja muutama desilitra lisää jauhoja ja jatka vatkaamista. Lisää jauhoja pienissä erissä ja sekoita aina hyvin lisäysten välillä. Lisää pehmeä rasva pienissä erissä, kun taikina on jo melko paksua. Vaivaa taikinaa lopuksi vielä hyvin, ripottele pinnalle jauhoja ja anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

3

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle ja painele siitä isoimmat ilmakuplat. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo taikina haluamasi laisiksi pulliksi. Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia ennen paistamista. Voitele kananmunalla ja koristele halutessasi raesokerilla tai koristerakeilla. Paista väljästi aseteltuina leivinpaperin päällä 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniin värin.