Puolukka-kinuskikakku

Kirpeät ja happamat puolukat sopivat täydellisesti makean kinuskin kanssa. Klassikkoyhdistelmä herkullisessa juustokakussa.

8 - 10 palaa

Vaikeustaso 1 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Puolukka-kinuskikakku

Pohja:

200 g piparkakkuja tai muita keksejä
100 g voita

Täyte:

5 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g kinuskituorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
plo Dr. Oetker Toffeekastiketta
0,5 dl vesi
2 dl puolukoita tuoreena tai pakastettuina

Kiille:

3 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
plo Dr. Oetker Toffeekastiketta
1 dl vesi
puolukoita koristeeksi

preparation

Valmistus

1

Pohja

Murskaa pohjan piparkakut hienoksi ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele noin 22 cm halkaisijaltaan olevan leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.

2

Täyte

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, kinuskikastike ja vaniljarahka ja vatkaa seosta vielä minuutin verran. Kiehauta täytteen vesi kiehuvaksi ja purista liivatelehdistä liika vesi pois. Sulata kuumaan veteen ja lisää ohuena nauhana täyteseokseen sähkövatkaimella samalla vatkaten, jotta liivateseos sekoittuu hyvin täytteen joukkoon. Lisää vielä joukkoon puolukat nuolijalla joukkoon varovasti käännellen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään 3-4 tunnin ajaksi.

3

Kiille

Kun täyte on jähmettynyt, tee kiille. Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Kaada kinuskikastikkeet kulhoon. Kiehauta kiilteen vesi ja purista liivatteista liika vesi pois, sulata ne kuumaan veteen. Kaada ohuena nauhana kinuskikastikkeen joukkoon ja sekoita tasaisen väriseksi. Kaada kiilleseos kakun päälle varovasti ja anna jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli. Tarjolle laitettaessa koristele puolukoilla.

Ravintosisältö: reseptiin Puolukka-kinuskikakku

PER ANNOS / KAPPALE PER 100 G / ML
Energia 2085kJ
498kcal
1277kJ
305kcal
Rasva 0g 0g
Hiilihydraatit 0g 0g
Proteiini 0g 0g