EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Rahkamunkit

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Rahka mehevöitää munkkitaikinan ja tuo makuun raikkautta. Munkit kuuluvat ehdottomasti vappuun, mutta yllätä niillä myös muulloin!

about 12 kappaletta

Vaikeustaso 2 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Rahkamunkit

Ainekset:

2 dl vettä
250 g maitorahkaa
50 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemumma
2 rkl Dr. Oetker Vaniljasokeria
50 g voita sulatettuna
9 dl vehnäjauhoja
1 l rypsiöljyä ohjeen mukaan paistamiseen

Koristelu:

tuubi Dr. Oetker Vaaleanpunaista Sokerikuorrutetta tai valkoista
Dr. Oetker koristerakeita

Valmistus

Valmistus:

Taikina

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sekoita siihen maitorahka. Kun seos on kädenlämpöistä lisää hiiva.Sekoita joukkoon sokeri, suola, vaniljasokeri ja kardemumma.Vatkaa taikinaan aluksi pieni määrä jauhoja yleiskoneella tai käsin. Lisää sen jälkeen voimakkaasti sekoittaen vuoroin voita ja vehnäjauhoja.Jatka kunnes taikina irtoilee kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja.Anna taikinan kohota.Leivo taikinasta pieniä pyöreitä munkkeja ja anna kohota hetki liinan alla.

1

Paistaminen

Kaada öljy korkeareunaiseen kattilaan tai pataan. Öljyä pitää olla kattilan pohjalla vähintään noin 7 cm jotta munkit eivät paistuessaan kosketa pohjaa.Kuumenna rasva kuumaksi. Rasva on riittävän kuumaa, kun pieni taikina pala alkaa heti poreilla ja nousee öljyn pinnalle. Liian kuuma öljy alkaa savuta ja on vaarassa syttyä palamaan. Pidä aina kattilan kansi rasvakattilan vieressä. Älä anna lasten paistaa munkkeja ilman aikuisten seuraa.

2

Paista munkit öljyssä ja käännä ne reikäkauhan avulla kertaalleen paistumisen aikana.Nosta paistuneet munkit talouspaperilla vuoratulle lautaselle.Tarkasta munkkien kypsyys. Jos munkki on keskeltä raaka ja pinnalta tumma, pienennä levyn kuumuutta. Jos rasva on liian kylmää, munkit imevät itseensä liikaa rasvaa.Anna munkkien jäähtyä hieman ennen koristelua.Koristele munkit sokerikuorrutteella ja koristerakeilla

Reseptin ravintosisältö Rahkamunkit

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 3986 kJ
952 kcal
2089 kJ
499 kcal
Rasva 78.96 g 41.34 g
Hiilihydraatit 53.83 g 28.18 g
Proteiini 5.66 g 2.96 g