Flag

Rahkapiiras pullataikinasta

20 - 30 palaa
Keskitasoinen
60 minuuttia
Perinteinen pullapohjainen rahkapiirakka maistuu aina kahvin kanssa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pullataikina
2,5 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 kplkananmunaa
1,5 dlsokeria
1 rklDr. Oetker Kardemummaa, jauhettua
0,5 tlsuolaa
about 8,5 dlvehnäjauhoja
100 gpehmeää voita
Täyte
500 gmaitorahkaa
2 dlkuohukermaa
3 kplkananmunaa
2 dlsokeria
0,75 dlsitruunamehua
2 rklDr. Oetker Vaniljasokeria
1 rklperunajauhoja
0,25 tlsuolaa
1 psDr. Oetker Korintteja (tai 1,5 dl rusinoita)
1 psDr. Oetker Mantelirouhetta
1 kplyhden luomusitruunan kuori raastettuna

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Kardemummaa, jauhettua
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Korintteja (tai 1,5 dl rusinoita)
Picture - Dr. Oetker Mantelirouhetta
1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna.
Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta pullataikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa pullataikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista.

2

Kohota pullataikinaa lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla lähes kaksinkertaiseksi.

3

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Painele siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta pellille ja peitä keittiöpyyhkeellä. Anna kohota 20 minuuttia. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

4

Valmista täyte. Sekoita rahka kulhossa. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi. Säästä puolikas kananmuna ja voitele sillä piirakan reunat.

5

Kaada täyte pohjalle. Paista rahkapiirakkaa noin 30 minuuttia.