EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Rahkapiiras pullataikinasta

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Perinteinen pullapohjainen rahkapiirakka maistuu aina kahvin kanssa.

20 - 30 palaa

Vaikeustaso 2 30 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Rahkapiiras pullataikinasta

Pullataikina:

2 ½ dl maitoa
1 ps Dr. Oetker Kuivahiivaa
1 ½ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 kpl kananmuna
n. 8 ½ dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita

Täyte:

500 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
3 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
¾ dl sitruunamehua
2 rkl Dr. Oetker Vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoa
¼ tl suolaa
1 ps Dr. Oetker Korintteja (tai 1,5 dl rusinoita)
1 ps Dr. Oetker Mantelirouhetta
1 ps Dr. Oetker Sitruunan kuoriraastetta

Valmistus

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon sokeri, muna ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää jauhot taikinaan. Alusta pullataikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa pullataikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista.

2

Kohota pullataikinaa lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla lähes kaksinkertaiseksi.

3

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Painele siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta pellille ja peitä keittiöpyyhkeellä. Anna kohota 20 minuuttia. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

4

Valmista täyte. Sekoita rahka kulhossa. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi. Säästä puolikas kananmuna ja voitele sillä piirakan reunat.

5

Kaada täyte pohjalle. Paista rahkapiirakkaa noin 30 minuuttia.

Jos haluat korinteista pehmeitä, niin liota niitä Dr Oetker rommiaromilla maustetussa vesitilkassa muutaman tunnin ennen leipomista.

Ravintosisältö: reseptiin Rahkapiiras pullataikinasta

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 676kJ
200kcal
1022kJ
302kcal
Rasva 5.3g 8g
Hiilihydraatit 23g 35g
Proteiini 2.8g 4.3g