Flag

Raparperinen linzertorttu

about 12 palaa
Keskitasoinen
60 minuuttia
Perinteisen linzertortun täyte maistuu vadelmalta. Tähän piiraaseen keitetään keväinen appelsiininkuorella höystetty raparperihilloke.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
2 kplkananmunaa
200 gpehmeää voita
3,5 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria
150 gDr. Oetker Mantelijauhetta (3 pussia)
2 tlappelsiinin raastettua kuorta
1 tlkanelia
Täyte
4 dlraparperinpaloja
1 dlsokeria
2 rklvesi
1 rklappelsiinin raastettua kuorta

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta (3 pussia)
1

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään, lukuun ottamatta yhtä valkuaista, jonka säästät tortun voiteluun. Muotoile taikina palloksi ja nosta se jääkaappiin noin tunniksi. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan noin 24 sentin irtopohjavuoka tai voitele pinnoitettu piirasvuoka.

2

Valmista raparperihilloke keittämällä aineksia kattilassa pienellä lämmöllä, kunnes hilloke on paksua ja raparperit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä. Voit myös käyttää valmista hilloketta.

3

Kauli 2/3 taikinasta ja vuoraa sillä vuoan pohja ja reunat. Lusikoi pohjalle hilloke. Kauli loput taikinasta noin 1/2 sentin paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta pienellä ympyrämuotilla pyörylöitä. Voitele pyörylät valkuaisella ja asettele ne täytteen päälle rennosti. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

4

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Paista torttua noin 35 minuuttia, tai kunnes se on kauniin värinen ja kypsä. Tarjoa kermavaahdon kanssa.