reseptiin Raparperipiirakka vaniljakreemillä
noin 500 g | raparperia |
5 dl | vettä |
2,5 dl | sokeria |
3 dl | vehnäjauhoja |
0,5 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
1 dl | sokeria |
1 tl | kardemumma |
100 g | voita (huoneenlämpöistä) |
1 kpl | kananmunaa |
1 ps | Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä |
4 dl | maitoa |
noin 1 dl | aprikoosimarmeladi |
Kuori raparperi ja leikkaa noin 2 cm pituisiksi paloiksi. Keitä sokeria ja vettä, kunnes sokeri on liuennut. Lisää raparperi ja keitä noin 2 minuuttia. Anna rapaeperisiirappiseoksen jäähtyä. Voitele halkaisijaltaan noin 25 cm kokoinen irtopohjavuoka.
Sekoita jauhot, kardemumma ja leivinjauhe. Lisää sokeri, voi ja muna ja sekoita sähkövatkaimella taikina tasaiseksi massaksi. Kaada taikinaa irtopohjavuokaan, noin 2/3 vuoan koosta. Muotoile lopusta taikinasta reunat ja aseta vuokaan. Painele reunoja niin, että ne ovat noin 2 cm korkeat.
Vatkaa maito ja vaniljakreemi keskenään paksuksi, vanukasmaiseksi täytteeksi. Levitä vaniljakreemi piirakkataikinan pohjalle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Kaada siirappi varovasti pois raparpereista tai nostele raparperipalat lusikalla. Levitä raparperit piirakan päälle. Lämmitä ja sulata aprikoosimarmeladia pienessä kattilassa ja voitele sillä raparperipalojen pinta. Piirakka on valmis tarjoiltavaksi!
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1256
kJ
300 kcal |
666
kJ
159 kcal |
Rasva | 8.04 g | 4.25 g |
Hiilihydraatit | 46.17 g | 24.43 g |
Proteiini | 4.45 g | 2.36 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Suostumuksesi sisältää myös mahdollisen tietojen siirron Yhdysvaltoihin GDPR:n artiklan 49 mukaisesti. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Sieltä löydät myös lisätietoja tiedonsiirrosta teknologiantarjoajille ja kumppaneille Yhdysvalloissa. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua. Osa teknologian tarjoajista, joita käytämme, voivat käsitellä tietojasi myös Yhdysvalloissa. Tässä tapauksessa on olemassa riski, että Yhdysvaltain turvallisuuspalvelut voivat päästä tietoihisi käsiksi ilman ennakkoilmoitusta. Et ehkä voi ryhtyä tehokkaisiin oikeustoimiin tätä vastaan Yhdysvalloissa.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan. Teemme myös yhteistyötä kumppaneiden kanssa, jotka voivat käsitellä tietojasi Yhdysvalloissa. Tässä tapauksessa on olemassa potentiaalinen riski, että Yhdysvaltain turvallisuuspalvelut voivat päästä käsiksi tietoihisi ja ilman ennakkoilmoitusta. Et ehkä voi ryhtyä oikeustoimiin tätä vastaan Yhdysvalloissa.
Joo
ei