Rocky road brownie

Rocky road eli kivinen tie tarkoittaa monenlaisia leivonnaisia, joissa yhdistyvät yleisimmin vaahtokarkit, mantelit, pähkinät, rusinat, suklaa ja toffee. Tässä reseptissä mehevän brownien päällä.

18 - 20 palaa

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Rocky road brownie

Taikina:

100 g tummaa suklaata
250 g voita
0,5 dl kaakaojauhetta
4 dl sokeria
2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
4 kpl kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
0,25 tl suolaa

Pinnalle:

1 ps Dr. Oetker Kokonaisia kuorittuja manteleita (50 g)
1 ps Dr. Oetker Fudge chunks
1 ps Dr. Oetker Chocolate chips dark
about 60 g vaahtokarkkeja , pieniä

preparation

Valmistus

1

Esivalmistelut

Esilämmitä uuni 175 asteiseksi. Rouhi suklaa.

2

Taikina

Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää kaakao sekä rouhittu suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi.

3

Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri ilmavaksi, paksuksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauho, leivinjauhe ja suola yhdessä suklaa-voiseoksen kanssa. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 15 minuuttia uunin keskitasolla.

4

Kakun olessa uunissa, rouhi manteleita varovasti hieman pienempiin osiin ja sekoita fudgen ja suklaapalojen kanssa seokseksi. Kaada tasaisesti kakun päälle ja jatka paistamista 10 minuuttia.

5

Levitä vaahtokarkit kakulle ja jatka edelleen paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes vaahtokarkit ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt brownie paloiksi. Säilytä kakku suljetussa astiassa huoneenlämmössä.