EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Rommikakku

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Erilaiset kahvikakut ovat perinteisesti kuuluneet kahvipöytään niin arkena kuin juhlana. Tämä kakku saa vivahteensa ruokosokerista, mantelista, rommista ja sitruunaisesta kuorrutuksesta.

noin 12 - 15 palaa

Vaikeustaso 2 80 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Rommikakku

Pohja:

225 g ruokosokeria
200 g voita
5 kpl kananmunan keltuaista
2 ps Dr. Oetker Mantelijauhetta
150 g vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
1 rkl Dr. Oetker Rommiaromia
2 rkl vettä
5 kpl kananmunan valkuaista

Kuorrutus ja koristelu:

2 rkl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
3 rkl vettä
150 g tomusokeria
1 kpl Dr. Oetker Confetti -koristerakeita

Valmistus

Valmistus

1

Voitele rengasvuoka ja korppujauhota se. Kopauta ylimääräinen korppujauho pois. Vaahdota huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vaahdottaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Lisää aromi ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti taikinaan. Kaada taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunissa:

Lämpötia: 180°C

Kiertoilmauuni: 160°C

Asetukset: keskitasolla

Paistoaika: n. 30 - 40 min.

2

Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtynyt kakku. Valmista kuorrutus sekoittamalla aineet keskenään. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai vettä, jotta kuorrutuksesta tulee pehmeää, hieman valuvaa. Kuorruta jäähtynyt kakku ja koristele heti Confetti-koristerakeilla.

Kakku säilyy suljetussa astiassa useita päiviä ja on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta. Kakun voi myös pakastaa. Jos pakastat kakun, koristele kakku vasta sulatuksen jälkeen.

Ravintosisältö: reseptiin Rommikakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 979kJ
234kcal
1559kJ
373kcal
Rasva 13g 20g
Hiilihydraatit 26g 41g
Proteiini 3.8g 6g