Flag

Rommirusinakakku

12 - 16 palaa
Helppo
60 minuuttia
Suklaa ja rommirusinat maustavat tämän kahvikakun
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
2 psDr. Oetker Korintteja (150 g)
1 dltummaa rommia
175 gvoita pehmeää
2 dlsokeria
4 kplkananmunaa
1 psDr. Oetker Chocolate chips dark (100 g)
3,5 dlvehnäjauhoja
2 tlkardemummaa jauhettuna
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
Koristelu
1 psDr. Oetker Chocolate chips dark
Dr. Oetker koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Korintteja (150 g)
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
1

Esivalmistelut

Laita korintit kulhoon ja kaada päälle rommi. Anna tekeytyä tunnin ajan. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka. Esikuumenna uuni 180 asteeseen. 

2

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vaahdottaen. Lisää rommi-rusinaseos, suklaahiput sekä keskenään sekoitut vehnäjauho, kardemumma ja leivinjauhe. Kaada taikina tasaisesti vuokaan. Tee taikinaan keskelle viilto, niin kakku kohoaa tasaisemmin. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. 

3

Varmista kakun kypsyys tikulla. Kypsä kakku ei tartu siihen työnnettyyn tikkuun. Irroita hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja anna jäähtyä mieluiten ritilän päällä.

4

Sulata suklaa pussiissan kuumassa vesihauteessa. Tee pussin kulmaan reikä ja pursota suklaa nauhoina kakun päälle. Koristele heti koristehelmillä, kun suklaa on vielä sulaa.

5

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän säilytyksenjälkeen. Kakku säilyy ilmalta suojattuna huoneenlämmössä tai sitä viileämmässä. Kakun voi pakastaa, mutta koristele kakku vasta sulatuksen jälkeen.