EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Ruma joulupaita-kakku

Leivo hauska joulupaita- täytekakku juhlapöytään! Paidan alta kuoriutuu suklainen joulukakku.

15 palaa

Vaikeustaso 1 90 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Ruma joulupaita-kakku

Pohja:

1,5 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl maustamatonta jogurttia
3 kpl kananmunaa
3 dl fariinisokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1,5 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr. Oetker Ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria

Täyte:

250 g mascarponejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 tl Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
3 tl Dr. Oetker Rommiaromia
100 g tummaa suklaata

Koristelu:

500 g Dr. Oetker Vihreä sokerimassa tai punaista sokerimassaa
250 g Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa ja punaista tai vihreää sokerimassaa
Dr. Oetker koristerakeita
1 kpl kananmunan valkuaista
3 dl tomusokeria

Valmistus

Valmistus:

Pohja

Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Sekoita öljy, vesi, jogurtti, munat ja fariinisokeri yhteen. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaakao, leivinjauhe, sooda, suola ja vaniljasokeri yhteen. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipellille ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes taikinaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä.

Täyte

Mittaa tuorejuusto, kerma, tomusokeri, vaniljasokeri ja rommiaromi kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan. Rouhi suklaat ja sekoita toiseen osaan vaahtoa.

Kakun kokoaminen ja koristelu

Siisti ensin pohjan reunat. Leikkaa pohja sitten puoliksi, jotta saat kaksi suorakulmiota. Nosta suorakulmiot päällekkäin. Leikkaa suorakulmioiden alaosasta kaksi pitkää siivua hihoiksi, jäljelle jäävästä suorakulmiosta muodostuu paidan keskiosa. Leikkaa hihapalojen yläreunasta pois kolmiot, jotta saat aseteltua hihat alaviistoon keskiosan viereen. Muotoile paitaan kaula-aukko painamalla pyöreällä piparkakkumuotilla tai kulholla keskiosan yläreunasta pois pieni pala.

Nosta päällimmäinen kakkukerros sivuun. Levitä suklaata sisältävä täyte alemman pohjan päälle. Nosta toinen kerros täytteen päälle ja kuorruta kakku täytteen toisella osalla. 

Kauli 500 g punaista tai vihreää sokerimassaa ohueksi levyksi ja nosta se kakun päälle. Tasoittele levy varovasti ja leikkaa ylimääräiset pois. Muotoile koristelua varten sokerimassasta kuusia, karkkikeppejä, lumihiutaleita tai muuta jouluista. 

Tee valkuaisesta ja tomusokerista vatkaamalla paksu pikeeri. Lisää tarvittaessa hieman tomusokeria, jotta pikeeri pysyy muodossaan pursotettaessa. Siirrä pikeeri pursotinpussiin.

Viimeistele kakku sokerimassakoristein ja pikeeripursotuksin.

Rommiaromin voi halutessaan korvata 2 tl piparminttuaromilla.

Reseptin ravintosisältö Ruma joulupaita-kakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 139881kJ
33410kcal
1650kJ
394kcal
Rasva 433.40g 5.11g
Hiilihydraatit 7,227.94g 85.25g
Proteiini 5.06g 0.06g