Ruotsalaiset laskiaispullat

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Tällä reseptillä loihdit pehmeät laskiaispullat, joissa on herkullista marsipaanitäytettä ja runsaasti kermavaahtoa!

10 kappaletta

Vaikeustaso 2 50 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Ruotsalaiset laskiaispullat

Pullataikina:

500 g vehnäjauhoja
1 ps Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
75 g sokeria
0,25 tl karkeaa merisuolaa
1 tl kardemumma
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
3 dl maitoa (haalean lämpöistä)
1 kpl kananmunaa
100 g voita sulatettuna (hieman jäähtyneenä)
1 kpl kananmunaa

Täyte:

75 g sokeria
0,75 dl vettä
200 g marsipaania
1 ps Dr. Oetker Mantelirouhetta (50 g)

Koristelu:

3 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
2 - 3 rkl tomusokeria (ripoteltavaksi pullien päälle)

Valmistus

Valmistus:

1

Pullataikina

Sekoita keskenään jauhot, hapanjuuripussin sisältö, kardemumma, sokeri ja suola. Lisää joukkoon vaniljatahna, maito, muna ja sulatettu voi. Vaivaa taikinaa monitoimikoneessa noin 12 minuuttia, kunnes taikina on kiiltävää ja irtoaa kulhon reunoista. Pitkää vaivausaikaa tarvitaan gluteenin muodostukseen, joka vaikuttaa pullien rakenteeseen. Koska taikinaa vaivataan pitkään, on tämä helpoin tehdä monitoimikoneessa. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla vaivata taikinaa taikinakoukuilla varustetun sähkövatkaimen ja käsivoiman yhdistelmällä. Peitä kulho ja anna kohota noin tunnin ajan, kunnes taikina on kohonnut noin kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaa hetken kevyesti jauhotetulla pöydällä. Jaa se 10 yhtä suureen osaan ja pyörittele osista pullia. Laita pullat esimerkiksi leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja anna kohota peitettynä vielä 45 minuuttia.

2

Paistaminen

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.

Voitele pullat kananmunalla ja anna kohota vielä 15 minuuttia sillä aikaa, kun uuni vielä lämpenee.

Paista pullia noin 15 minuuttia uunin alaosassa.

Anna pullien jäähtyä keittiöpyyhkeen alla. 

Leivonta-aika: noin 15 minuuttia

3

Täyte

Leikkaa jokaisesta pullasta pois kansi ja kaavi hieman pullan sisuta pois. Sisusta kannattaa käyttää täytteessä.

Keitä sokeria vedessä, kunnes sokeri on sulanut. Sekoita marsipaani, sokeri-vesisiirappi, mantelit ja pullien sisukset tasaiseksi massaksi. Laita täytettä pullien kaiverrettuihin osiin.

4

Koristelu

Vatkaa kulhossa vispikerma ja tomusokeri tiiviiksi kermavaahdoksi. Laita kermavaahto pursotinpussiin, jossa on halkaisijaltaan noin 16 mm tähtitylla. Pursota kermavaahtoa pulliin. Laita pullan toiset puolikkaat (kannet) varovasti täytettyjen pullien päälle ja siivilöi päälle hieman tomusokeria.

Vinkki!

Pullat voi valmistaa myös ilman täytettä. Pullat, joissa ei ole kermavaahtoa, säilyvät pakastimessa jopa kolme kuukautta. 

Reseptin ravintosisältö Ruotsalaiset laskiaispullat

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 2621 kJ
626 kcal
1403 kJ
335 kcal
Rasva 23.42 g 12.52 g
Hiilihydraatit 72.45 g 38.74 g
Proteiini 9.55 g 5.11 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Suostumuksesi sisältää myös mahdollisen tietojen siirron Yhdysvaltoihin GDPR:n artiklan 49 mukaisesti. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Sieltä löydät myös lisätietoja tiedonsiirrosta teknologiantarjoajille ja kumppaneille Yhdysvalloissa. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua. Osa teknologian tarjoajista, joita käytämme, voivat käsitellä tietojasi myös Yhdysvalloissa. Tässä tapauksessa on olemassa riski, että Yhdysvaltain turvallisuuspalvelut voivat päästä tietoihisi käsiksi ilman ennakkoilmoitusta. Et ehkä voi ryhtyä tehokkaisiin oikeustoimiin tätä vastaan Yhdysvalloissa.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan. Teemme myös yhteistyötä kumppaneiden kanssa, jotka voivat käsitellä tietojasi Yhdysvalloissa. Tässä tapauksessa on olemassa potentiaalinen riski, että Yhdysvaltain turvallisuuspalvelut voivat päästä käsiksi tietoihisi ja ilman ennakkoilmoitusta. Et ehkä voi ryhtyä oikeustoimiin tätä vastaan Yhdysvalloissa.

Joo

ei