Ruusupursotettu juhlakakku

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Tämä kakku on juhlapöydän kruunu! Juhlakakussa on mehukas suklaapohja ja kauniit geelivärillä värjätyt voikreemiruusut.

12 - 16 palaa

Vaikeustaso 2 80 minuuttia

Tämä yksinkertainen mutta tyylikäs kakku on niin sanottu "nakukakku". "Naked cake" on englanninkielinen termi kakulle, joka on pyyhkäisty voikreemillä (tunnetaan myös nimellä buttercream), mutta joka ei ole kokonaan peittynyt ja pohja näkyy voikreemin läpi. Tyyli on yksinkertainen, rustiikkinen ja kaunis tapa koristella kakku. Kakku sopii erinomaisesti häihin, ristiäisiin, pyöreisiin syntymäpäiviin sekä muihin suuriin juhliin.

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Ruusupursotettu juhlakakku

Välineet:

3 irtopohjavuoka; ø 20 cm
3 pursotinpussi
1 lehtitylla; 18 mm
2 ruusunlehtitylla; 16 mm
ruusunaula valinnainen

Korkeat ja mehukkaat suklaapohjat:

125 g voita
2,5 dl vettä
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
4,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Ruokasoodaa
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 hyppysellinen suolaa
1,5 dl maustamatonta jogurttia
2 kpl kananmunaa

Voikreemi täytteeksi, kuorrutteeseen ja kukkakoristeisiin:

2 ps Dr. Oetker Base for Buttercream -kuorrutejauheseosta
500 g pehmeää voita
1 tl Dr. Oetker Vanilja-aromia
Dr. Oetker Pinkkiä geeliväriä
Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Dr. Oetker Vihreää geeliväriä

Valmistus

Valmistus:

1

Korkeat ja mehukkaat suklaapohjat

Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 150°C asteeseen.

Sulata voi kattilassa yhdessä veden kanssa. Lisää kaakao ja sekoita hyvin. Siirrä kattila sivuun.

Sekoita vaniljasokeri, sokeri, jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää voiseos ja sekoita kaikki tasaiseksi massaksi. Lisää jogurtti ja sekoita. Lisää lopuksi munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina 3 voideltuun vuokaan (ø 20 cm), joiden pohjassa on leivinpaperi.

Paista kakkuja 30-35 minuuttia. Tarkista puisella tikulla että kakut ovat kypsiä, tikkuun ei saa jäädä taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä.

Leivonta-aika: 30 - 35 minuuttia

2

Voikreemi täytteeksi, kuorrutteeseen ja kukkakoristeisiin

Kaada 2 Base for Buttercream –pussin sisältö suureen kulhoon ja lisää pehmeä voi. Vatkaa voikreemi käsivatkaimella vaahdoksi. Vatkaa ensin pienimmällä teholla, jonka jälkeen 4 minuuttia täydellä teholla.

Ota puolet voikreemistä ja jaa se edelleen 3 pienempään kulhoon. Lisää vaaleanpunainen, punainen ja vihreä geeliväri eri kulhoihin ja sekoita värit hyvin voikreemiin. Lisää väriä kunnes haluttu sävy on saavutettu.

Lisää vanilja-aromi jäljelle jääneeseen puolikkaaseen valkoista vaniljakreemiä, sekoita hyvin.

3

Kokoaminen ja kuorruttaminen

Irrota jäähtyneet pohjat vuoista ja leikkaa tarvittaessa yläosa pois niin, että kakut ovat litteitä.

Kokoa 3 kakkua niin, että jokaisen kerroksen välissä on ohut kerros voikreemiä. Laita sitten voikreemi kakun päälle ja levitä pinnalle ja sivulle ohueksi kerrokseksi pienellä kulmapalettiveitsellä tai lastalla. Kerroksen tulee olla niin ohut, että kakun näkee helposti läpi. Siirrä kakku jääkaappiin.

4

Voikreemiruusut

Käytä ruusunlehtityllalla varustettua pursotinpussia pursottaessasi vaalenpunaisia ruusuja.
Katso ohjevideolta miten pursottaminen tapahtuu. Siirrä kukat jääkaappiin tai pakastimeen, jotta ne jähmettyvät.

Lusikoi vihreä voikreemi lehtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Koristele kakku ruusuilla ja pursota lehtiä väleihin vihreällä voikreemillä.

Hääkakuksi

Hääkakkuna tästä kakusta riittää 12-18 palaan, mutta voit helposti tehdä enemmän käyttämällä suurempaa vuokaa. Voit myös tarjota useita pieniä kakkuja erikorkuisilla kakkutelineillä.

Vinkki!

Säilytä kakku jääkaapissa, mutta ota se pois ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.
 
Pohjat voi paistaa muutama päivä etukäteen ja tarvittaessa pakastaa, jos haluat tehdä hääkakun jo etukäteen hyvissä ajoin.

Reseptin ravintosisältö Ruusupursotettu juhlakakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 2893 kJ
691 kcal
1842 kJ
440 kcal
Rasva 36.87 g 23.48 g
Hiilihydraatit 77.42 g 49.31 g
Proteiini 4.12 g 2.62 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei