Sateenkaarikuppikakut

Sateenkaari kuppikakkujen sisällä ja päällä! Tee reseptin avulla muffineista moniväriset ja taiteile niiden päälle vaahtopilvet ja sateenkaarinauha.

18 - 22 kappaletta

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

preparation

Valmistus

1

Esivalmistelut

Lämmitä uuni 200° C asteeseen tasalämmölle.

2

Kakkutaikina

Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää noin ruokalusikallinen vehnäjauhoja, jos taikina juoksettuu. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja sekoita vuorotellen maidon kanssa taikinaan.

Jaa taikina 5 kulhoon ja värjää joka taikina eri geelivärillä. Levitä lusikan avulla vähän jokaista taikinaa muffinivuokiin, jotta saat niihin kaikki 5 värikerrosta. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Jäähdytä leivontaritilällä.

3

Koristelu

Sekoita tomusokeri, sininen geeliväri ja vesi keskenään. Levitä kuorrute jäätyneiden muffineiden päälle ja ripottele heti päälle Rainbow mix koristerakeita.

Sekoita kakkumoussejauhe ja maito keskenään. Vatkaa sähkövatkaimen pienimmällä nopeudella ensin 1 minuutti ja sitten suurimmalla nopeudella 4 minuuttia kunnes vaahto on ilmavaa. Asettele valmiista moussesta pienet "pilvet" kuppikakkujen päälle ja kiinnitä puolikas sateenkaarinauha.