reseptiin Sateenkaaritäytekakku
6 kpl | kananmunaa |
3 dl | sokeria |
3 dl | vehnäjauhoja |
1,5 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
1 tl | Dr. Oetker Vaniljasokeria |
2,5 dl | mehua (vaaleaa) |
5 dl | vispikermaa |
0,5 dl | sokeria |
1 rkl | Dr. Oetker Vaniljasokeria |
2 dl | maitorahkaa |
noin 6 - 7 rkl | Dr. Oetker Toffeekastiketta |
1 dl | vadelmia |
100 g | Dr. Oetker Tummaa Leivontasuklaata (tai muita karamelleja oman maun mukaan) |
1 prk | Dr. Oetker Neon -koristerakeita |
Vaahdota sokeri ja munat ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet, siivilöi vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija noin 24 cm), paista ja anna jäähtyä.
Lämpötia: 180 °C
Kiertoilmauuni: 160 °C
Paistoaika: noin 30 minuuttia
Leikkaa pohja kolmeen kerrokseen. Ota muotilla keskimmäisestä pohjasta pyöreä pala pois (halkaisija 10 cm). Kostuta pohjat mehulla. Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla.
Ota noin kolmannes kermasta erilleen ja lisää siihen maitorahka ja marjat. Kokoa kakku vadille. Levitä ensimmäisen pohjan päälle noin puolet täytteestä ja lisäksi toffeekastiketta, mutta jätä keskikohta ilman täytettä.
Nosta reiällinen pohja päälle. Leivitä pohjalle loput täytteestä. Kaada karamellit muodostuneeseen koloon. Nosta kansi päälle.
Kuorruta kakku kermalla. Jätä kolmannes kermasta pursotettavaksi. Ripottele koristerakeet kuvan osoittamalla tavalla sateenkaareksi. Pursota loput kermasta pyöreällä tyllalla pilviksi.
Kakku kannattaa koristella vasta juuri ennen tarjoilua.
Sisälle sopii monenlaiset karamellit, jotka kuitenkin kestävät hieman kosteutta. Esimerkiksi erilaiset suklaat tai viinikumikaramellit. Sokeripintaiset karamellit saattavat menettää kosteudessa väriä tai sokerista pintaansa.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1440
kJ
344 kcal |
1373
kJ
328 kcal |
Rasva | 12.59 g | 11.99 g |
Hiilihydraatit | 34.80 g | 33.14 g |
Proteiini | 4.02 g | 3.83 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei