reseptiin Sateenkaaritäytekakku
6 kpl | kananmunaa |
3 dl | sokeria |
3 dl | vehnäjauhoja |
1,5 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
1 tl | Dr. Oetker Vaniljasokeria |
2,5 dl | mehua (vaaleaa) |
5 dl | vispikermaa |
0,5 dl | sokeria |
1 rkl | Dr. Oetker Vaniljasokeria |
2 dl | maitorahkaa |
about 6 - 7 rkl | Dr. Oetker Toffeekastiketta |
1 dl | vadelmia |
100 g | Dr. Oetker Chocolate chips dark tai karamelleja oman maun mukaan |
1 prk | Dr. Oetker Neon -koristerakeita |
Vaahdota sokeri ja munat ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet, siivilöi vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija noin 24 cm), paista ja anna jäähtyä.
Lämpötia: 180 °C
Kiertoilmauuni: 160 °C
Paistoaika: about 30 Minutes
Leikkaa pohja kolmeen kerrokseen. Ota muotilla keskimmäisestä pohjasta pyöreä pala pois (halkaisija 10 cm). Kostuta pohjat mehulla. Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla.
Ota noin kolmannes kermasta erilleen ja lisää siihen maitorahka ja marjat. Kokoa kakku vadille. Levitä ensimmäisen pohjan päälle noin puolet täytteestä ja lisäksi toffeekastiketta, mutta jätä keskikohta ilman täytettä.
Nosta reiällinen pohja päälle. Leivitä pohjalle loput täytteestä. Kaada karamellit muodostuneeseen koloon. Nosta kansi päälle.
Kuorruta kakku kermalla. Jätä kolmannes kermasta pursotettavaksi. Ripottele koristerakeet kuvan osoittamalla tavalla sateenkaareksi. Pursota loput kermasta pyöreällä tyllalla pilviksi.
Kakku kannattaa koristella vasta juuri ennen tarjoilua.
Sisälle sopii monenlaiset karamellit, jotka kuitenkin kestävät hieman kosteutta. Esimerkiksi erilaiset suklaat tai viinikumikaramellit. Sokeripintaiset karamellit saattavat menettää kosteudessa väriä tai sokerista pintaansa.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1432kJ 342kcal |
1365kJ 326kcal |
Rasva | 12.24g | 11.66g |
Hiilihydraatit | 35.25g | 33.57g |
Proteiini | 3.98g | 3.79g |