Flag

Sitrusskonssit

12 kappaletta
Helppo
30 minuuttia
Sitrusskonssit ovat täydellinen brunssiherkku. Niiden taikinassa on raikasta sitruunankuoriraastetta ja hieman rosmariinia.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
4 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
0,5 tlsuolaa
0,75 dlsokeria
50 gvoita (jääkaappikylmää)
2 dlkuohukermaa tai ruokakermaa
yhden appelsiinin kuori raastettuna
tuoretta rosmariinia
Voiteluun
kananmuna
Täyte
kermavaahtoa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
1

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kuutioitu, kylmä voi. Lisää kerma, sitruunan kuoriraaste ja rosmariini. Sekoita mahdollisimman nopeasti taikinaksi, ettei siihen muodostu sitkoa. Taputtele taikina jauhotetulle pöydälle paksuksi levyksi. Ota pienellä muotilla taikinasta ympyröitä. Voitele kevyesti vatkatulla munalla.

2

Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Tarkista kypsyys, kun paistoaikaa on kulunut n. 7 minuuttia. Jos skonssin pohja on kauniin ruskea ja tuntuu kovahkolta, niin leivonnainen on valmis.

3

Tarjoa tuoreena kermavaahdon ja sitruuna muffinitäytteen kanssa.