EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Sitruunainen vadelmakakku

Makeaa -blogin Liisan raikas vadelmatäytekakku. Tämä kaunis raidallinen kakku saa pintaansa kauniit pursotukset ja koristeet.

12 palaa

Vaikeustaso 2 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Sitruunainen vadelmakakku

Pohja:

200 g voita
2 dl sokeria
2 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
4 kpl kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 ps Dr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa

Täyte:

3 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 kpl sitruunaa
2 dl vispikermaa
200 g vadelmia

Kuorrute ja koristelu:

4 dl vispikermaa
1 ps Dr. Oetker Cream fix -jauhetta
2 rkl tomusokeria
Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Dr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa
marenkeja

preparation

Valmistus:

1

Esivalmistelut

Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös reunat leivinpaperilla. Esilämmitä uuni 175 asteiseksi (kiertoilma 160 astetta).

2

Pohja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitruuna-aromi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Jos seos uhkaa juoksettua, lisää jokaisen munan kanssa 1 rkl vehnäjauhoja. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele voivaahtoon yhdessä vadelmarouheen kanssa. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 30–40 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna pohjien jäähtyä vuoassaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.

3

Täyte

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita rahka ja sokeri yhteen. Raasta joukkoon huolellisesti pestyn sitruunan kuori. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna puolen sitruunan mehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkaseokseen. Kääntele joukkoon kermavaahto. 

Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan. Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille irtopohjavuoan reunuksen sisään. Levitä päälle kolmasosa täytteestä ja kourallinen vadelmia. Toista sama vielä kaksi kertaa ja nosta viimeinen pohja kakun kanneksi. Anna kakun hyytyä kylmässä muutama tunti, mieluiten yön yli.

4

Kuorrutus ja koristelu

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää cream fix ja tomusokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Värjää puolet kermasta vaaleanpunaiseksi. Siirrä kermat pursotinpusseihin ja pursota vuorotellen renkaiksi kakun ympärille. Tasoita pinta esim. palettiveitsellä. Pursota kermasta kakun päälle ruusukkeita. Viimeistele kakku vadelmarouheella ja marengeilla.

Reseptin ravintosisältö Sitruunainen vadelmakakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 2424kJ
579kcal
1369kJ
327kcal
Rasva 0g 0g
Hiilihydraatit 0g 0g
Proteiini 0g 0g