reseptiin Sitruunamarenkipikkuleivät
100 g | voita |
0,5 dl | sokeria |
1 kpl | kananmunan keltuaista |
0,5 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
2 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria |
2 kpl | kananmunan valkuaista |
suolaa | |
1,2 dl | taloussokeria (100 g) |
tuubi | Dr. Oetker Keltaista geeliväriä |
noin 100 g | sitruunatahnaa (lemon curd) |
Erottele kahden kananmunan valkuiset ja keltuaiset. Valkuaisiin ei saa jäädä lainkaan keltuaista. Ota keltuaiset kahteen eri astiaan, toinen tarvitaan muropikkuleipiin.
Vaahdota valkuaiset ja suola kuivassa puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vaahdottaen kovaan valkuaisvaahtoon. Jatka vaahdottamista muutama minuutti vielä, kun kaikki sokeri on lisätty.
Laita pursotuspussiin tähtitylla. Piirrä geelivärillä muutama raita pursotuspussin sisäpinnalle. Valitse väri täytteen mukaan. Täytä pussi marenkivaahdolla varovasti. Pursota leivinpaperille pikkuleipien kokoisia pieniä marenkeja.
Paista marenkeja noin 60-80 asteisessa uunissa 1,5 – 2 tuntia kunnes ne ovat täysin kuivia. Jos marengit alkavat tummua, alenna lämpötilaa. Käytä mahdollisuuksien mukaan kiertoilmaa tai avaa uunin luukkua aika-ajoin kuivumisen nopeuttamiseksi. Kun marengit ovat sisältäkin rapeita siirrä ne jäähtymään ja aseta uuni 180 asteen lämpöön.
Valmista murotaikina marenkien ollessa uunissa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuainen voimakkaasti vaahdottaen.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ensin keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita taikina varoen tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
Pyöritä taikinasta pieniä palloja, joiden halkaisija on noin 1,5 cm. Laita pallot uunipellille leivinpaperin päälle väljästi ja paineja jokainen noin 0,5 cm paksuiseksi lantiksi sormin. Paista 180 asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä. Anna pikkuleipien jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
Täytä pikkuleivät vasta juuri ennen tarjoilua. Laita sitruunatahnaa tai muuta hilloa jokaisen keksin alapinnalle noin 1/3 – ½ tl ja paina päälle samankokoinen marenki. Säilytä tarvittaessa suljetussa rasiassa huoneenlämmössä tai hieman viileämmässä, ei kuitenkaan jääkaapissa.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
268
kJ
64 kcal |
1344
kJ
321 kcal |
Rasva | 2.93 g | 14.63 g |
Hiilihydraatit | 11.80 g | 59.00 g |
Proteiini | 0.86 g | 4.28 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei