Flag

Suklainen drip cake

about 8 - 10 kappaletta
Haastava
180 minuuttia
Drip cake eli putouskakku päällystetään suklaaganachella, jonka annetaan valua kakun reunoja pitkin. Viimeistele säihkyvillä suklaatähdillä!
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkupohja
150 gpehmeää voita
3,5 dlsokeria
2 kplkananmunaa
4,5 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
2 rklkaakaojauhetta
2,5 dlmaitoa
Suklaakreemi
400 gpehmeää voita
10 - 11 dltomusokeria
200 gleivontasuklaata
8 rklkahvia
tippaDr. Oetker Rommiaromia
Suklaaganache
150 gleivontasuklaata
0,75 dlkuohukermaa
1 rklglukoosisiirappia
Koristelu
6 - 8 kplDr. Oetker Suklaatähteä
Dr. Oetker Rainbow mix koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Rommiaromia
Picture - Dr. Oetker Suklaatähteä
Picture - Dr. Oetker Rainbow mix koristerakeita
1

Kakkupohja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Voitele kolme irtopohjakakkuvuokaa (20cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia.

2

Suklaakreemi

Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen jäähtyä hieman. Vatkaa voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi (siinä kestää noin 3-4 minuuttia). Sekoita suklaan joukkoon kahvi ja rommiaromi. Sekoita suklaaseos voi-sokerivaahdon sekaan. Levitä täyte jäähtyneiden kakkupohjien väliin ja päälle. Yritä saada reunasta mahsollisimman tasainen. Kaada Rainbowmix koristerakeita lautaselle ja kiinnitä sudin avulla kakun alareunaan. Laita kakku jääkaappiin tai pakastimeen ganachen valmistuksen ajaksi.

3

Suklaaganache

Rouhi suklaa ja laita se lämpöä kestävään kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada sitten suklaan päälle. Lisää glukoosi. Anna seoksen sulaa rauhassa muutaman minuutin ajan kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Laita sitten kulho jääkaappiin muutamaksi minuutiksi, jotta seos paksuuntuu.

4

Koristelu

Ota kakku pois jääkaapista tai pakastimesta. Kun kakun pinta on kylmä, se estää suklaan valumisen kakun alareunaan asti. Laita 1/4 osa ganachesta pursotuspussiin ja leikkaa päähän pieni reikä. Pursota varovasti kakun reunalle, josta suklaa saa valua sivuille. Kaada lopuksi kakun keskelle ganache, jotta saat sen päällisen kokonaan kuorrutettua. Voit levittää kuorrutusta kevyesti lastalla, jotta saat siitä sileän ja kauniin. Pursota suklaakreemistä tähtityllan läpi muutama huippu kakun reunalle ja laita suklaatähti päälle.