Flag

Suklainen marja-mascarponetorttu

about 24 palaa
Keskitasoinen
60 minuuttia
Uunipellillinen herkullista, suklaista levykakkua, jolla runsaasti marjoja.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Murotaikina
4 dlvehnäjauhoja
1 rklkaakaojauhetta
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
150 gvoita tai margariinia
1 dlsokeria
1 kplkananmunaa
1 hyppysellinensuolaa
Mascarpone-vaahto
150 gtummaa suklaata
750 gmascarponejuustoa
2 - 3 rklsokeria
Marjatäyte
1250 gtuoreita marjoja esim. mansikoita, vadelmia, mustikoita ja herukoita
2 psDr. Oetker Vegegeliä
5 dlmehua laimennettuna (esim. mustaherukka)
sokeria

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vegegeliä
1

Murotaikina

Sekoita kaakao ja leivinjauhe jauhoihin. Lisää loput ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kauli taikina voidellun leivinpaperinpäälle uunipellille (30 x 40 cm). Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

2

Mascarpone-vaahto

Sulata tummasuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita puolet mascarponesta vatkauskulhossa kermaisen pehmeäksi. Lisää sulanut suklaa ja sekoita tasaiseksi massaksi.

3

Vaahdota loput mascarponesta sokerin kanssa ilmavaksi. Lisää suklaaseos vatkaten kunnes täyte on ilmavaa ja tasaista. Levitä täyte tasaisesti jäähtyneelle pohjalle.

4

Marjatäyte

Puhdista marjat ja pilko niitä tarvittaessa pienemmiksi. Asettele marjat tasaisesti mascarpone-suklaavaahdon päälle.

5

Kiille

Sekoita vegegel marjamehuun kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi. Levitä kiille lusikan tai sudin avulla marjojen päälle.

6

Anna kakun jähmettyä vähintään kahden tunnin ajan jääkaapissa ennen tarjoilua. Leikkaa kakku annospaloiksi tai tarjoile sellaisenaan.