Tärkeää tietoa:

Dr. Oetker Suomi vetää takaisin Pink Roses -koristeruusut mahdollisten mantelijäämien vuoksi

Lue lisää

Tähtikakku

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Isompiin juhliin saat näyttävän kakun tekemällä siitä korkean, kaksikerroksisen. Melko helpostakin koristelustakin saa näyttävän.

noin 20 - 30 annosta

Vaikeustaso 3 120 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Tähtikakku

Pieni suklaakakkupohja:

100 g voita
2 kpl kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl maitoa

Iso suklaakakkupohja:

200 g voita
4 kpl kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
1 dl maitoa

Kostutus:

3 dl maitoa
1 rkl Dr. Oetker Vaniljasokeria

Suklaatäyte:

1 ps Dr. Oetker Suklaakakkumoussea
2 dl maitoa
1 dl vispikermaa
1 ps Dr. Oetker Chocolate chips dark

Vadelmatäyte:

1,5 dl vadelmamehua , laimentamatonta tiivistettä
1 dl sokeria
5 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl vadelmia (100 g) pakaste

Kuorrutus ja koristelu:

pkt Dr. Oetker Mustaa Sokerimassaa (1250 g)
Dr. Oetker Sokerimassaa sinistä, vaaleanpunaista, keltaista ja vihreää
tuubi Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta
1 kpl Dr. Oetker Kimallegeelejä

Valmistus

Valmistus:

1

Suklaakakkupohjat

Esilämmitä uuni 180 asteiseksi. Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa (halkaisijat 20-22 cm ja 26-28 cm). Jos vuoat mahtuvat yhtä aikaa uuniin, voit valmistaa kakkupohjat yhtä aikaa yhdistämällä pohjien ainekset. Muutoin valmista toinen pohja vasta toisen jälkeen, jotta taikina ei seiso ennen paistamista.

2

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen edelleen vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdessä maidon kanssa varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan/vuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 40-50 minuutta. Varmista kakun kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ja irrota vuoista.

3

Täytteet

Valmista täytteet kakun jäähtyessä. Vaahdota 3 dl kermaa. Vaahdota suklaakakkumoussejauhe maidon kanssa. Lisää suklaavaahtoon 1/3 kermavaahdosta sekä suklaarouhe.

4

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin vartiksi. Kuumenna vadelmamehu ja sokeri kattilassa höyryäväksi. Purista liivatelehdistä liika vesi ja sekoita ne mehuun. Siirrä liuos vatkauskulhoon ja vaahdota seosta kunnes se on ilmavaa ja paksua. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen kermavaahto ja vadelmat.

5

Leikkaan jäähtyneet kakkupohjat kolmeen osaan. Aseta ison kakun alin kerros tarjoiluvadille ja kostuta. Levitä päälle puolet suklaatäytteestä. Siirrä päälle seuraava kakkulevy ja kostuta. Levitä päälle puolet vadelmatäytteestä ja nosta seuraava kakkulevy päälle. Kostuta. Kokoa pieni kakku lautaselle tai laudalle vastaavalla tavalla. Anna kakkujen vetäytyä ja täytteiden kovettua peitettynä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan ennen kuorruttamista.

6

Kuorrutus ja koristelu

Pehmitä 3 pkt mustaa sokerimassaa ensin käsissä pehmeäksi ja kauli sitten kakun päälle riittäväksi, noin 3 mm, paksuksi pyöreäksi levyksi. Käytä apuna tomusokeria, jotta massa ei tartu alustaan. Nosta sokerimassa kaulimen avulla isommalle kakulle. Painele sokerimassa kakun reunoille ja leikkaamalla ylimääräinen pois veitsellä. Viimeistele painelemalla isolla lastalla sokerimassa tasaiseksi.

7

Nosta pienempi kakku keskelle ison kakun päälle ja kuorruta lopulla sokerimassalla.

Muotoile värillisistä massoista nauhat kakkujen reunoihin sekä ota muotilla tähtiä kaulitusta sokerimassasta. Kiinnitä kuviot sokerikuorrutteella kakun pintaan. Viimeistele tähdet kimaltaviksi sivelemällä niille kimallegeeliä.

Voit tehdä hauskat tähtikoristeet tikkujen päihin liimaamalla tikun kahden sokerimassatähden väliin sokerikuorrutteella. Anna tähtien kuivua ennen pystyyn asettelua.

Reseptin ravintosisältö Tähtikakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 2474 kJ
591 kcal
1424 kJ
340 kcal
Rasva 19.94 g 11.46 g
Hiilihydraatit 93.86 g 53.94 g
Proteiini 4.94 g 2.84 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei