EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.
EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Tähtipulla suklaa-hasselpähkinätäytteellä

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Joulupulla saa sisäänsä pähkinäisen täytteen. Viimeistele pullakranssi sokerikuorrutteella ja valkoisilla lumihiutalekoristeilla.

1 kappale

Vaikeustaso 1 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Tähtipulla suklaa-hasselpähkinätäytteellä

Pullataikina:

100 g voita
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
2 tl kardemumma
0,25 tl suolaa
1 kpl kananmunaa
8 dl vehnäjauhoja

Täyte:

100 g voita
1 ps Dr. Oetker Hasselpähkinänmakuista kakkumoussea
100 g tummaa suklaata

Koristeluun:

1 kpl kananmunaa
2 rkl Dr. Oetker Hasselpähkinärouhetta
Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta
Dr. Oetker Silver -koristerakeita

Valmistus

Valmistus:

Pullataikina ja täyte

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon.
 
Laita maito yleiskoneen kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Lisää jauhot joukkoon vähän kerrallaan koneen käydessä alimmalla teholla. Sekoita joukkoon voisula. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa 10 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja kohota pullataikinaa vedottomassa paikassa 45 minuuttia.
 
Täytettä varten vaahdota huoneenlämpöistä voita vatkaimella pari minuuttia. Sekoita joukkoon pussillinen hasselpähkinänmakuista moussejauhetta. Rouhi suklaa veitsellä pieneksi rouheeksi.
 
Kun pullataikina on kohonnut, jaa se neljään yhtä suureen palaan. Ota yksi paloista ja kauli se leivinpaperin päällä noin 30 senttiseksi ympyräksi. Levitä päälle kolmasosa hasselpähkinä-voiseoksesta sekä suklaarouheesta.
 
Kauli toinen pullataikinapala leivinpaperin päällä samankokoiseksi ympyräksi ja siirrä se leivinpaperin avulla täytetyn pullaympyrän päälle. Levitä täytteet ja tee vielä yksi kerros samalla tavalla. Kauli viimeinen taikinapala ja asettele se päällimmäiseksi.
 
Aseta pullaympyrän keskelle lasi tai pyöreä muotti keskustan merkiksi. Leikkaa terävällä veitsellä yhteensä 16 viiltoa, jotka yltävät keskeltä reunoihin asti. Tee viillot aina vastakkaisille puolille, jotta taikina jakautuu tasaisesti.
 
Ota kaksi sakaraa kerrallaan ja kieritä ne toisiinsa nähden ulospäin kolmelle kierteelle. Nipistä päät yhteen. Jatka samoin koko taikina ympäri.

Koristelu

Anna tähtipullan kohota liinan alla puoli tuntia. Voitele se sitten munalla ja ripottele tähden keskelle ja sakaroiden päihin hasselpähkinärouhetta.
 
Paista 200 asteessa 15 minuuttia, tai kunnes pulla on kypsää. Anna jäähtyä ja koristele sokerikuorrutteella ja koristerakeilla.

Reseptin ravintosisältö Tähtipulla suklaa-hasselpähkinätäytteellä

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 23471 kJ
5606 kcal
1616 kJ
386 kcal
Rasva 246.13 g 16.96 g
Hiilihydraatit 565.86 g 39.00 g
Proteiini 95.51 g 6.58 g