Flag

Taikatalven Island cake

10 viipaletta
Haastava
600 minuuttia
Taikatalven Island cake tuo talven ihmemaan kahvipöytään. Kakku on kaunis tarjoiltava esimerkiksi juhliin tai joulupöytään.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
3 dlvehnäjauhoja
0,75 dlkaakaojauhetta
0,5 tlsuolaa
1 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
1 dlruokaöljyä
2,5 dlfariinisokeria
2 dlmaustamatonta jogurttia
2 kplkananmunaa
1 dlvesi
1 tlDr. Oetker Piparminttuaromia
Täyte
200 gDr. Oetker Tummasuklaanapit leivontaan
2 dlkuohukermaa
100 gvalkosuklaata
Hyytelö
5 kplDr. Oetker Liivatelehteä
3 dlvesi
0,5 dlsokeria
0,5 - 1 tlDr. Oetker Piparminttuaromia
Dr. Oetker Sinistä geeliväriä (muutama tippa)
Dr. Oetker Vihreää geeliväriä (muutama tippa)
Kuorrute ja koristelu
100 gvoita
3 dltomusokeria
0,5 tlDr. Oetker Vanilja-aromia
50 gDr. Oetker Punaista Sokerimassaa
50 gDr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
200 gDr. Oetker Vihreä sokerimassa
Dr. Oetker Koristelugeelejä (punaista, vihreää ja valkoista koristelugeeliä)
kaakaojauhetta (pieni määrä)
Dr. Oetker Silver Glitter spray -kimallesuihketta

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Dr. Oetker Piparminttuaromia
Picture - Dr. Oetker Tummasuklaanapit leivontaan
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Piparminttuaromia
Picture - Dr. Oetker Sinistä geeliväriä (muutama tippa)
Picture - Dr. Oetker Vihreää geeliväriä (muutama tippa)
Picture - Dr. Oetker Vanilja-aromia
1

Pohja

Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 15 cm). Vuoraa vuoan reunat korkealla leivinpaperireunuksella.
 
Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola ja sooda yhteen. Sekoita toisessa kulhossa öljy, fariinisokeri, jogurtti, munat, vesi ja minttuaromi. Kaada nesteet jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Jäähdytä.

2

Täyte

 Kuumenna kerma ja kaada kulhoon tummien suklaanappien päälle. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä noin 30 minuuttia, tai kunnes suklaa on paksua, mutta helposti levittyvää.


Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle ja levitä päälle ohut kerros suklaatäytettä. Nosta päälle toinen pohja ja toista uudelleen. Muotoile kakku leikkaamalla etuosaan pieni järvi - jättäen järven pohjaan ohuemman kerroksen kakkua. Muotoile pois leikatusta kakusta järvelle tuntureita ja pieni saari. Peitä koko kakku huolellisesti suklaatäytteellä. Anna kakun kovettua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia, tai kunnes pinta on jähmettynyt ja kylmä.
 
Sulata valkosuklaa ja maalaa sillä järven pohja. Aseta reunakalvo tai leivinpaperi tiiviisti kakun ympärille ja laita sen päälle kakkuvuoan reunus. Laita kakku jääkaappiin odottamaan.

3

Hyytelö

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on sulanut ja seos on kunnolla kuumaa. Liuota pehmenneet liivatteet nesteeseen ja värjää neste geeliväreillä. Mausta piparminttuaromilla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi välillä sekoitellen.
 
Kaada pieni määrä jäähtynyttä nestettä varovasti järven paikalle. Tarkasta vuotaako nestettä jostain. Jos vuotaa, tiivistä vuotokohdat ennen nesteen lisäämistä. Kun vuoka on varmasti tiivis, lisää loput nesteestä ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

4

Kuorrute ja koristelu

Vatkaa huoneenlämpöinen voi erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Mausta vaniljalla.
 
Poista hyytynyt kakku vuoasta ja kuorruta lumipeitteiseksi voikreemillä. Valmista sokerimassasta kuuset, pikkumökki ja laituri. Saat ruskeaa massaa, kun värjäät valkoisen sokerimassan kaakaolla. Tee mökin koristeet koristelugeeleillä. Asettele koristeet paikalleen, ja laita laiturin alle pieni määrä voikreemiä, ettei se sula järven pinnalle. Viimeistele kakku ja erityisesti kuuset kimallesuihkeella.