reseptiin Uudenvuoden kakku
1,25 dl | sokeria (100 g) |
2 ps | Dr. Oetker Hasselpähkinärouhetta (100 g) |
150 g | maitosuklaata hienonnettuna |
3 dl | riisimuroja (50 g) |
1 ps | Dr. Oetker Suklaakakkumoussea |
2 dl | maitoa |
4 kpl | Dr. Oetker Liivatelehteä |
2 dl | kuohuviiniä makeaa |
3 kpl | passionhedelmää |
1 dl | sokeria |
4 dl | vispikermaa |
2 tl | Dr. Oetker Vanilja-aromia |
3 kpl | Dr. Oetker Liivatelehteä |
120 g | valkosuklaata |
1 dl | vispikermaa |
1 dl | sokeria |
2 tl | Dr. Oetker Keltaista geeliväriä |
tuubi | Dr. Oetker Writing Gel Gold -koristelugeeliä |
150 g | maitosuklaata |
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls -koristerakeita | |
4 kpl | cocktailtikkuja |
Tarvitset kakkua varten ø 20 cm silikonisen kakkumuotin. Jos sinulla ei ole silikonimuottia, voit tehdä kakun irtopohjavuokaan. Tällöin kakun pinnasta ei kuitenkaan tule yhtä sileä, mikä on tärkeää onnistuneelle peilikiilteelle. Tarvitset myös ø 16 cm irtopohjavuoan pohjaa varten. Peilikiillettä varten tarvitset sauvasekoittimen sekä sokerilämpömittarin. HUOM! Kakun valmistaminen tulee aloittaa vähintään päivää ennen juhlia. Laita kakku pakastimeen ja koristele juhlapäivänä.
Sulata sokeri kattilassa matalalla lämmöllä tummaksi siirapiksi. Lisää hasselpähkinärouhe ja sekoita massa tasaiseksi. Levitä pähkinät leivinpaperille jäähtymään. Sulata maitosuklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Sekoita riisimurot suklaan joukkoon.
Lisää jäähdytetty pähkinämassa vähitellen suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä massa 16 cm irtopohjavuokaan, jossa on leivinpaperi pohjalla ja kakkumuovi reunoilla. Painele pohja tasaiseksi ja anna jäähtyä.
Valmista kakkumousse vaahdottamalla jauhe kylmän maidon kanssa. Anna moussen tekeytyä hetki jääkaapissa. Levitä sitten suklaamousse kakkupohjan päälle tasaisesti. Laita pohja takaisin jääkaappiin tunniksi tai pakastimeen 30 minuutiksi.
Laita liivatelehdet 10 minuutiksi kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna kuohuviini, passion hedelmien sisusta ja sokeri kattilassa melkein kiehumispisteeseen asti. Purista vedet liivatelehdistä ja sulata ne lämpimän seoksen joukkoon ja laita sivuun jäähtymään.
Vatkaa kermavaahto ja vaniljauute kevyeksi vaahdoksi ja kääntele se sormenlämpöisen samppanjamassan joukkoon. Kaada täyte silikonimuoottiin, mutta älä täytä muottia kokonaan, jotta pohjalle jää tilaa. Asettele jähmettynyt pohja moussen päälle. Laita pakastimeen yön yli.
Laita liivatelehdet 10 minuutiksi kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna kattilassa kerma, sokeri, keltainen ja kultainen geeliväri ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuuman massan sekaan. Laita rouhittu valkosuklaa kapean kulhon (sauvasekoittimen kulho) pohjalle. Kaada kuuma kermaseos suklaarouheen päälle. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle, jotta kiilteeseen muodostuisi mahdollisimman vähän ilmakuplia. Pidä sekoitin kulhon pohjalla ja sekoita kunnes seos on tasaista. Anna kiilteen jäähtyä 32-35°C.
Ota kakku suoraan pakastimesta ja irroita se silikonimuotista. Laita kakku pienen kulhon tai alustan päälle, jotta kiille voi valua reunojen yli. Laita kulhon alle leivinpaperi, jolta voi kerätä ylijääneen kiilteen. Kaada kiille kylmän kakun päälle pyörivin liikkein ja anna kiilteen asettua kakkun päälle. Lopuksi tasoita kakun alareuna leikkaamalla kiilletipat reunalta pois.
Nosta kakku tarjoilulautaselle ja anna sulaa huoneenlämmössä 3-4 tuntia. Koristele kakku suklaanumeroilla vasta juuri ennen tarjoilua.
Temperoi suklaa 31 °C laittamalla suklaa mikronkestävään muovikulhoon. Kuumenna suklaa mikrossa 10 sekunnin jaksoissa ja sekoita välissä. Kun suklaa alkaa sulamaa, kuumenna sitä 5 sekunnin jaksoissa, kunnes suklaa on 30-31°C.
Laita sulatettu suklaa pursotinpussiin ja leikkaa päähän pieni reikä. Piirrä leivinpaperin päälle numerot ja pursota niiden päälle suklaata. Koristele numeron hopeahelmillä ja anna suklaanumeroiden kovettua. Kun ne ovat kovettuneet, käännä toisin päin. Aseta cocktailtikku väliin ja pursota numeron toiselle puolelle suklaata.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
2374
kJ
567 kcal |
1331
kJ
318 kcal |
Rasva | 34.26 g | 19.24 g |
Hiilihydraatit | 71.72 g | 40.29 g |
Proteiini | 8.13 g | 4.57 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Suostumuksesi sisältää myös mahdollisen tietojen siirron Yhdysvaltoihin GDPR:n artiklan 49 mukaisesti. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Sieltä löydät myös lisätietoja tiedonsiirrosta teknologiantarjoajille ja kumppaneille Yhdysvalloissa. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua. Osa teknologian tarjoajista, joita käytämme, voivat käsitellä tietojasi myös Yhdysvalloissa. Tässä tapauksessa on olemassa riski, että Yhdysvaltain turvallisuuspalvelut voivat päästä tietoihisi käsiksi ilman ennakkoilmoitusta. Et ehkä voi ryhtyä tehokkaisiin oikeustoimiin tätä vastaan Yhdysvalloissa.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan. Teemme myös yhteistyötä kumppaneiden kanssa, jotka voivat käsitellä tietojasi Yhdysvalloissa. Tässä tapauksessa on olemassa potentiaalinen riski, että Yhdysvaltain turvallisuuspalvelut voivat päästä käsiksi tietoihisi ja ilman ennakkoilmoitusta. Et ehkä voi ryhtyä oikeustoimiin tätä vastaan Yhdysvalloissa.
Joo
ei