EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Uudenvuoden kakku

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Tanskalaisen Liv Martinen kehittelemä kakku on täydellinen tarjottava uuden vuoden juhlissa. Keltainen peilikiille sekä täyte, jossa yhdistyvät passionhedelmä, suklaa ja samppanja kruunaavat juhlakakun.

noin 10 - 12 palaa

Vaikeustaso 3 120 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Uudenvuoden kakku

Pohja:

1 ¼ dl sokeria (100 g)
2 ps Dr. Oetker Hasselpähkinärouhetta (100 g)
150 g maitosuklaata hienonnettuna
3 dl riisimuroja (50 g)

Maitosuklaakreemi:

1 ps Dr. Oetker Suklaakakkumoussea
2 dl maitoa

Samppanja-passionhedelmämousse:

4 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
2 dl kuohuviiniä makeaa
3 kpl passionhedelmää
1 dl sokeria
4 dl kuohu- tai vispikermaa
2 tl Dr. Oetker Vanilja-aromia

Keltainen kimallekiille:

3 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
120 g valkosuklaata
1 dl kuohu- tai vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl Dr. Oetker Keltaista geeliväriä
tuubi Dr. Oetker Writing gel kultaista

Suklaanumerot:

150 g maitosuklaata
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
4 kpl cocktailtikkuja

Valmistus

Valmistus

Tarvikkeet:

Tarvitset kakkua varten ø 20 cm silikonisen kakkumuotin. Jos sinulla ei ole silikonimuottia, voit tehdä kakun irtopohjavuokaan. Tällöin kakun pinnasta ei kuitenkaan tule yhtä sileä, mikä on tärkeää onnistuneelle peilikiilteelle. Tarvitset myös ø 16 cm irtopohjavuoan pohjaa varten. Peilikiillettä varten tarvitset sauvasekoittimen sekä sokerilämpömittarin. HUOM! Kakun valmistaminen tulee aloittaa vähintään päivää ennen juhlia. Laita kakku pakastimeen ja koristele juhlapäivänä.

1

Pohja

Sulata sokeri kattilassa matalalla lämmöllä tummaksi siirapiksi. Lisää hasselpähkinärouhe ja sekoita massa tasaiseksi. Levitä pähkinät leivinpaperille jäähtymään. Sulata maitosuklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Sekoita riisimurot suklaan joukkoon.

Lisää jäähdytetty pähkinämassa vähitellen suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä massa 16 cm irtopohjavuokaan, jossa on leivinpaperi pohjalla ja kakkumuovi reunoilla. Painele pohja tasaiseksi ja anna jäähtyä.

2

Suklaamousse

Valmista kakkumousse vaahdottamalla jauhe kylmän maidon kanssa. Anna moussen tekeytyä hetki jääkaapissa. Levitä sitten suklaamousse kakkupohjan päälle tasaisesti. Laita pohja takaisin jääkaappiin tunniksi tai pakastimeen 30 minuutiksi.

3

Samppanja-passionhedelmämousse

Laita liivatelehdet 10 minuutiksi kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna kuohuviini, passion hedelmien sisusta ja sokeri kattilassa melkein kiehumispisteeseen asti. Purista vedet liivatelehdistä ja sulata ne lämpimän seoksen joukkoon ja laita sivuun jäähtymään.

Vatkaa kermavaahto ja vaniljauute kevyeksi vaahdoksi ja kääntele se sormenlämpöisen samppanjamassan joukkoon. Kaada täyte silikonimuoottiin, mutta älä täytä muottia kokonaan, jotta pohjalle jää tilaa. Asettele jähmettynyt pohja moussen päälle. Laita pakastimeen yön yli.

4

Keltainen kimallekiille

Laita liivatelehdet 10 minuutiksi kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna kattilassa kerma, sokeri, keltainen ja kultainen geeliväri ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuuman massan sekaan. Laita rouhittu valkosuklaa kapean kulhon (sauvasekoittimen kulho) pohjalle. Kaada kuuma kermaseos suklaarouheen päälle. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle, jotta kiilteeseen muodostuisi mahdollisimman vähän ilmakuplia. Pidä sekoitin kulhon pohjalla ja sekoita kunnes seos on tasaista. Anna kiilteen jäähtyä 32-35°C.

5

Kakun kuorruttaminen kiilteellä

Ota kakku suoraan pakastimesta ja irroita se silikonimuotista. Laita kakku pienen kulhon tai alustan päälle, jotta kiille voi valua reunojen yli. Laita kulhon alle leivinpaperi, jolta voi kerätä ylijääneen kiilteen. Kaada kiille kylmän kakun päälle pyörivin liikkein ja anna kiilteen asettua kakkun päälle. Lopuksi tasoita kakun alareuna leikkaamalla kiilletipat reunalta pois.

Nosta kakku tarjoilulautaselle ja anna sulaa huoneenlämmössä 3-4 tuntia. Koristele kakku suklaanumeroilla vasta juuri ennen tarjoilua.

2019 suklaanumerot

Temperoi suklaa 31 °C laittamalla suklaa mikronkestävään muovikulhoon. Kuumenna suklaa mikrossa 10 sekunnin jaksoissa ja sekoita välissä. Kun suklaa alkaa sulamaa, kuumenna sitä 5 sekunnin jaksoissa, kunnes suklaa on 30-31°C.

Laita sulatettu suklaa pursotinpussiin ja leikkaa päähän pieni reikä. Piirrä leivinpaperin päälle numerot ja pursota niiden päälle suklaata. Koristele numeron hopeahelmillä ja anna suklaanumeroiden kovettua. Kun ne ovat kovettuneet, käännä toisin päin. Aseta cocktailtikku väliin ja pursota numeron toiselle puolelle suklaata.

Ravintosisältö: reseptiin Uudenvuoden kakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1617kJ
413kcal
1253kJ
320kcal
Rasva 24g 18g
Hiilihydraatit 49g 38g
Proteiini 11g 8.3g