EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Vaahtokarkit

Söpöt vaahtokarkit valmistuvat kotitekoisesti yllättävän helposti!

about 50 kappaletta

Vaikeustaso 2 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Vaahtokarkit

Vaahtokarkit:

7 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
3 kpl kananmunan valkuaista
2 rkl tomusokeria
2,25 dl taloussokeria
2 rkl Dr. Oetker Nestemäistä glukoosia
0,5 dl vettä
0,5 dl vettä liivatteiden liottamiseen
2 dl tomusokeria
1 dl perunajauhoja

Joulukuuset:

Dr. Oetker Geelivärejä (sinistä ja keltaista)
Dr. Oetker koristerakeita

Kaksiväriset vaahtokarkit:

Dr. Oetker Geelivärejä (punaista)

Valmistus

Valmistus:

1

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kestäväksi vaahdoksi. Jos haluat vain yhden värisiä vaahtokarkkeja, voit lisätä tässä vaiheessa seokseen haluamaasi elintarvikeväriä.

2

Mittaa kattilaan taloussokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Anna kiehua, kunnes seos on 100-asteista. Käytä lämpötilan mittaamiseen digitaalista lämpömittaria.

3

Jatka sokeriliemen kuumentamista. Kun seos on 127-asteista, ota se pois liedeltä ja kaada valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten.

4

Kuumenna ½ dl vettä esimerkiksi juomalasissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.

5

Lisää liivateneste vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes massa on kiinteää ja kiiltävää ja alkaa jäähtyä.

6

Sekoita tomusokeri ja perunajauhot keskenään ja kaada uunipellille. Laita vaahtokarkkimassa pursotinpussiin ja pursota uunipellille tomusokeri- perunajauhoseoksen päälle tankoja tai yksittäisiä vaahtokarkkeja. Tee vaahtokarkkien pursotus välittömästi, sillä massa alkaa nopeasti hyytymään.

7

Anna vaahtokarkkien jäähtyä huoneenlämmössä. Jos teit tankoja, leikkaa ne paloiksi. Pyörittele palat tomusokeri-perunajauhoseoksessa. Säilytä vaahtokarkit suljetussa purkissa huoneenlämmössä.

Joulukuuset

Värjää massa vihreäksi keltaisella ja sinisellä geevärillä. Laita massa pursotinpussiin ja pursota tähtityllan läpi pieniä kuusia. Koristele Dr. Oetkerin Christmas koristerakeilla. Pyörittele kevyesti tomusokeri-perunajauhoseoksessa.

Kaksiväriset vaahtokarkit

Jaa vaahtokarkkiseos kahtia ja värjää toinen osa vaaleanpunaiseksi ja jätä toinen valkoiseksi. Pursota suorakaiteen muotoiseen vuorattuun vuokaan ensin pinkiksi värjätty massa ja sen päälle valkoinen massa. Anna jähmettyä, pyörittele tomusokeri-perunajauhoseoksessa ja leikkaa paloiksi.

Voit maustaa vaahtokarkit aromeilla! Lisää valmiin valkuaisvaahdon joukkoon 2 tl haluamaasi Dr. Oetker aromia tai 1 pussi Dr. Oetker Sitruunankuoriraastetta.

Reseptin ravintosisältö Vaahtokarkit

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 142kJ
34kcal
1105kJ
264kcal
Rasva 0.00g 0.00g
Hiilihydraatit 8.51g 65.48g
Proteiini 0.43g 3.35g