Vaaleanpunainen täytekakku mansikkamoussella

(0)
3 3 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Helppo kakku ja mansikkatäyte. Itsetehdyt marengit marenkijauheesta kruunaavat kakun. Ohessa valmistuvat sydänmarengit ovat ihana lahja ystävänpäiväksi.

6 - 8 palaa

Vaikeustaso 1 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Vaaleanpunainen täytekakku mansikkamoussella

Kakkupohja:

2 kpl kananmunaa
75 g sokeria (noin 1 dl)
2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
1 rkl vettä
75 g vehnäjauhoja (noin 1 dl)
0,25 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta

Marengit:

1 ps Dr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta
0,75 dl vettä
Dr. Oetker Pinkkiä geeliväriä

Täyte:

1 ps Dr. Oetker Mansikkakakkumoussea
2,5 dl maitoa
mansikkahilloa

Koristelu:

mansikoita
vadelmia

Valmistus

Valmistus:

Kuumenna uuni 200 °C:seen tasalämmölle. Vuoraa neljä pientä (17cm)  irtopohjakakkuvuokaa leivinpaperilla ja voitele reunat. Voit vaihtoehtoisesti voidella kaksi vuokaa ja leikata paiston jälkeen molemmat pohjat puoliksi. Jos paistat kahdessa vuoassa, pidenna paistoaikaa, kunnes ne ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä. 

1

Kakkupohja

Vatkaa kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (4-5 minuutin ajan). Lisää vesi ja vatkaa tasaiseksi. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe munavaahtoon ja kääntele tasaiseksi. Jaa taikina neljään pieneen kakkuvuokaan. Paista pohjia uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Tarkista puutikulla kypsyys. Anna pohjien jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. 

2

Marengit

Kuumenna uuni 100 °C:seen kiertoilmalle. Sekoita Marenkijauhe ja vesi kulhossa. Vatkaa sähkövatkaimen korkeimmalla nopeudella noin 3 minuuttia. Marenkivaahto on valmista, kun se on kuohkeaa ja jämäkkää.  

Sekoita marengin joukkoon noin 1 tl Pinkkiä geeliväriä. Käännä auki pursotuspussia, jonka päässä on tähti tylla. Lisää noin 1 tl Pinkkiä geeliväriä pussin sisälle ja puristele reunoja yhteen. Täytä pussi marenkivaahdolla. Pursota sitten leivinpaperille pieniä marenkeja (n. 2–3 cm).  Paista marenkeja uunissa 60 min.

Vinkki: Jos sinulla on liikaa marenkia, katso alta vinkit marenkisydänten valmistamiseen. 

3

Täyte

Kaada Mansikkakakkumoussejauhe kulhoon ja lisää maito. Vatkaa sekaisin sähkövatkaimen pienellä nopeudella 1 minuutti ja sitten 4 minuuttia korkeimmalla nopeudella kunnes vaahto on ilmavaa. Laita vaahto pursotuspussiin, jonka päässä on pyöreä tylla. 

4

Koristelu

Voitele täytekakun pohjat ohuelti mansikkahillolla. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoilulautaselle. Pursota mansikkamoussea päälle. Jatka samalla kaavalla loput pohjat.  Viimeistele päälimmäinen kerros mansikkamoussella. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla, vadelmilla ja marengeilla. 

Marenkisydämet

Voit tehdä marengista myös ihania marenkitikkareita pursottamalla marengit leivinpaperille sydämenmuotoon ja kiinnittamalla niihin paistamista kestävän tikun. Voit koristella kakun niillä tai antaa ne lahjaksi. 

Vinkki

Marenkikoristeet voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä ja säilyttää  ilmatiiviissä astiassa, kunnes kakku koristellaan. 

Reseptin ravintosisältö Vaaleanpunainen täytekakku mansikkamoussella

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1357 kJ
324 kcal
1026 kJ
245 kcal
Rasva 3.09 g 2.34 g
Hiilihydraatit 50.31 g 38.11 g
Proteiini 5.97 g 4.52 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei