EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Vaaleanpunainen täytekakku mansikkamoussella

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Helppo kakku ja mansikkatäyte. Itsetehdyt marengit marenkijauheesta kruunaavat kakun. Ohessa valmistuvat sydänmarengit ovat ihana lahja ystävänpäiväksi.

6 - 8 palaa

Vaikeustaso 1 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Vaaleanpunainen täytekakku mansikkamoussella

Kakkupohja:

2 kpl kananmunaa
75 g sokeria (noin 1 dl)
2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
1 rkl vettä
75 g vehnäjauhoja (noin 1 dl)
0,25 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta

Marengit:

1 ps Dr. Oetker Marenkijauhetta
0,75 dl vettä
Dr. Oetker Pinkkiä geeliväriä

Täyte:

1 ps Dr. Oetker Mansikkakakkumoussea
2,5 dl maitoa
mansikkahilloa

Koristelu:

mansikoita
vadelmia

Valmistus

Valmistus:

Kuumenna uuni 200 °C:seen tasalämmölle. Vuoraa neljä pientä (17cm)  irtopohjakakkuvuokaa leivinpaperilla ja voitele reunat. Voit vaihtoehtoisesti voidella kaksi vuokaa ja leikata paiston jälkeen molemmat pohjat puoliksi. Jos paistat kahdessa vuoassa, pidenna paistoaikaa, kunnes ne ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä. 

1

Kakkupohja

Vatkaa kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (4-5 minuutin ajan). Lisää vesi ja vatkaa tasaiseksi. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe munavaahtoon ja kääntele tasaiseksi. Jaa taikina neljään pieneen kakkuvuokaan. Paista pohjia uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Tarkista puutikulla kypsyys. Anna pohjien jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. 

2

Marengit

Kuumenna uuni 100 °C:seen kiertoilmalle. Sekoita Marenkijauhe ja vesi kulhossa. Vatkaa sähkövatkaimen korkeimmalla nopeudella noin 3 minuuttia. Marenkivaahto on valmista, kun se on kuohkeaa ja jämäkkää.  

Sekoita marengin joukkoon noin 1 tl Pinkkiä geeliväriä. Käännä auki pursotuspussia, jonka päässä on tähti tylla. Lisää noin 1 tl Pinkkiä geeliväriä pussin sisälle ja puristele reunoja yhteen. Täytä pussi marenkivaahdolla. Pursota sitten leivinpaperille pieniä marenkeja (n. 2–3 cm).  Paista marenkeja uunissa 60 min.

Vinkki: Jos sinulla on liikaa marenkia, katso alta vinkit marenkisydänten valmistamiseen. 

3

Täyte

Kaada Mansikkakakkumoussejauhe kulhoon ja lisää maito. Vatkaa sekaisin sähkövatkaimen pienellä nopeudella 1 minuutti ja sitten 4 minuuttia korkeimmalla nopeudella kunnes vaahto on ilmavaa. Laita vaahto pursotuspussiin, jonka päässä on pyöreä tylla. 

4

Koristelu

Voitele täytekakun pohjat ohuelti mansikkahillolla. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoilulautaselle. Pursota mansikkamoussea päälle. Jatka samalla kaavalla loput pohjat.  Viimeistele päälimmäinen kerros mansikkamoussella. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla, vadelmilla ja marengeilla. 

Marenkisydämet

Voit tehdä marengista myös ihania marenkitikkareita pursottamalla marengit leivinpaperille sydämenmuotoon ja kiinnittamalla niihin paistamista kestävän tikun. Voit koristella kakun niillä tai antaa ne lahjaksi. 

Vinkki

Marenkikoristeet voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä ja säilyttää  ilmatiiviissä astiassa, kunnes kakku koristellaan. 

Reseptin ravintosisältö Vaaleanpunainen täytekakku mansikkamoussella

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1357kJ
324kcal
1026kJ
245kcal
Rasva 3.09g 2.34g
Hiilihydraatit 50.31g 38.11g
Proteiini 5.97g 4.52g