EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Vadelma-suklaakakku

(4)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Perinteinen suklaakakku on juhlapöydän klassikko. Raikas vadelma on hyvä makupari täyteläiselle suklaalle.

noin 12 palaa

Vaikeustaso 2 80 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Vadelma-suklaakakku

Kakkupohja:

225 g voita
2 ½ dl sokeria
4 kpl kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
2 tl kaakaojauhetta

Kostutus:

1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa

Suklaatäyte:

1 ps Dr. Oetker Muffinitäyte Suklaa

Vadelmamoussetäyte:

1 kpl kananmunan valkuainen (n. 30 g)
½ dl sokeria
150 g vadelmia
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vettä
¾ dl kuohu- tai vispikermaa
2 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
1 ½ rkl kuumaa vettä

Kuorrutus ja koristelu:

1 dl kuohu- tai vispikermaa
125 g Dr. Oetker Tummasuklaarakeita
Dr. Oetker koristerakeita
vadelmia
viikunoita

Valmistus

Valmistus

1

Kuumenna uuni 180°C asteeseen (kiertoilma 160 astetta). Voitele irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 24 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Sulata voi. Sekoita sokeri ja kananmunat tasaiseksi puuhaarukalla. Lisää joukkoon voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Paista uunin keskitasolla 30 min. Jäähdytä pohja.

2

Kuumenna vadelmat kattilassa ja paseeraa siemenet pois tiheän siivilän läpi. Kuumenna vadelmasose kattilassa uudelleen ja sekoita joukkoon maissitärkkelysjauhot ja 1 rkl vettä. Keitä pari minuuttia kunnes seos paksunee. Ota sitten kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.

3

Vatkaa valkuaista ja sokeria lämmönkestävässä kulhossa vesihauteen päällä. Katso että vesi ei osu kulhon pohjaan. Vatkaa seosta ensin käsivatkaimella niin kauan kunnes sokeri sulaa se seos on lämmennyt. Ota sitten pois levyltä ja vatkaa sähkövatkaimella 5-10 minuuttia kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää.

4

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Kuumenna 1 rkl vettä mikrossa ja liota liivatelehdet joukkoon. Sekoita liivateseos vadelmaseokseen. Lisää sitten vadelmasose ja kermavaahto marengin joukkoon varovasti käännellen.

5

Halkaise jäähtynyt kakku kahteen kerrokseen. Kostuta kakku vaniljamaidolla. Levitä Suklaa muffinitäyte toisen pohjan päälle. Levitä sitten vadelmamoussetäyte ja laita toinen kakkupohja päälle. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon suklaa. Sekoita kunnes seos on tasaista. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä, anna sen jäähtyä hetki. Kaada suklaakuorrute kakun keskelle, levitä kakkulastalla tai veitsellä ja anna kuorrutteen valua kakun sivuille. Koristele tuoreilla vadelmilla, viikunoilla ja koristerakeilla.

Ravintosisältö: reseptiin Vadelma-suklaakakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1819kJ
538kcal
1249kJ
370kcal
Rasva 26g 18g
Hiilihydraatit 45g 31g
Proteiini 7.8g 5.4g