Vadelmakiillekakku

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Nämä vadelmakiilteiset leivokset ovat kuin juhlapöydän koru. Brownieleivokset kätkevät sisälleen raikkaanmakeaa vadelmamoussea.

8 kappaletta

Vaikeustaso 3 180 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Vadelmakiillekakku

Vadelmahyytelö (täyte):

2 kpl Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
200 g vadelmia
2 kpl limeä (luomu)
0,75 dl sokeria

Brownie:

100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 kpl luomukananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
1,4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 hyppysellinen suolaa

Vadelmamousse:

3 kpl Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
200 g vadelmia
0,5 dl sokeria
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
2 dl kuohukermaa
1 dl piimää

Kiille:

3 kpl Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
75 g valkosuklaata
0,8 dl sokeria
0,5 dl vettä
0,5 dl glukoosisiirappia
50 g kondensoitua maitoa
Dr. Oetker Geelivärejä (pinkki tai punainen geeliväri)

Koristelu:

1 pkt Dr. Oetker Rose & Gold Décor -suklaakoristeita
vadelmia

Valmistus

Valmistus:

1

Vadelmahyytelö (täyte)

Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Keitä vadelmia, limettimehua, limetin kuorta ja sokeria 5–6 minuuttia, kunnes vadelmat ovat täysin pehmeitä. Ota kattila pois liedeltä ja kaada mehu siivilän läpi puhtaaseen kulhoon. Anna jäähtyä hieman. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne lämpimään vadelmamehuun, kunnes ne ovat täysin liuenneet. Kaada vuokaan, jossa on pieniä puolipallokoloja (Ø30 mm) ja anna tekeytyä pakastimessa tai jääkaapissa. 

2

Brownie

Kuumenna uuni kiertoilmalla 175 asteeseen.
Sulata voi kattilassa tai mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä. Rouhi suklaa ja kääntele rouheen joukkoon hieman jauhoja. Vatkaa muna, sokeri ja vaniljatahna vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe ja suola taikinaan ja kääntele sekaisin. Kääntele sitten jäähtynyt voi ja lopuksi rouhittu suklaa taikinaan. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun uunivuokaan (20 x 30 cm). Paista uunin keskitasolla 22–25 minuuttia. Anna jäähtyä täysin kylmäksi vuoassa. Ota jäähtyneestä browniesta paloja pyöreällä muotilla (Ø 4–5 cm).

3

Vadelmamousse

Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Keitä vadelmia, sokeria ja vaniljatahnaa 5–6 minuuttia, kunnes vadelmat ovat täysin pehmeitä. Ota kattila pois liedeltä ja kaada mehu siivilän läpi puhtaaseen kulhoon. Anna jäähtyä hieman. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne lämpimään vadelmamehuun, kunnes ne ovat täysin liuenneet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita piimä ja jäähdytetty vadelmasose keskenään. Kääntele kerman joukkoon parissa erässä. Kaada vadelmamousse silikoniseen vuokaan, jossa on puolipallon muotoisia koloja (Ø 6,5 cm kolot). Aseta moussen joukkoon hyytelöpuolipallo ja päälle browniepohja. Peitä talouskelmulla ja laita pakastimeen 3–4 tunniksi, kunnes leivokset ovat täysin jäisiä. 

4

Kiille

Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Rouhi valkosuklaa ja kaada rouhe sauvasekoittimen kestävään astiaan. Kuumenna sokeria, vettä ja glukoosisiirappia kattilassa. Kun sokeri on sulanut, purista liivatelehti kuivaksi ja lisää kattilaan yhdessä kondensoidun maidon kanssa. Sekoita. Kaada kuuma massa valkosuklaan päälle. Lisää veitsenkärjellinen väriä. Upota sauvasekoitin varovasti massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Massaa sekoittaessa ei saa muodostua ilmakuplia. Pidä siksi sauvasekoitin jatkuvasti vinossa ja massan sisällä. Älä liikuttele sitä ylös ja alas. Jos kiilteeseen on jäänyt kuplia, kopauta astia pöytää vasten ja sekoita varovasti. Anna jäähtyä 34–35-asteiseksi. Jos kiille kaadetaan kakun päälle liian kuumana, se valuu pois. Ota puolipallot pakastimesta, kun kiille on sopivan lämpöistä. Ota puolipallot pois vuoasta ja aseta ritilälle, jonka alla on leivinpaperia. Kaada kiillettä varovasti jokaisen leivoksen päälle. Nosta tarjoiluvadille tai lautaselle palettiveitsellä.

5

Koristelu

Koristele lopuksi Rose & Gold Decor –suklaakoristeilla sekä tuoreilla vadelmilla.

Reseptin ravintosisältö Vadelmakiillekakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 2985 kJ
713 kcal
1302 kJ
311 kcal
Rasva 29.65 g 12.95 g
Hiilihydraatit 103.51 g 45.20 g
Proteiini 7.58 g 3.31 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei