Vaniljakakku

Makeaa-blogin Liisan ihana vaniljainen kahvikakku. Lempeän vaniljan ja mehukkaan appelsiinin yhdistelmä hurmaa kuivakakussa, joka sopii täydellisesti jälkiruoaksi tai juhlapöytään. Täyteläisen kuorrutteen ansiosta kakku ei kaipaa lisukkeeksi kuin kupin kahvia tai teetä.

20 viipaletta

Vaikeustaso 2 120 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Vaniljakakku

Murotaikina:

7 dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Luomu Leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
250 g voita
3 tl Dr. Oetker Vaniljatahnaa
4 dl sokeria
4 kpl kananmunaa
1 dl kuohukermaa
1,5 dl appelsiinimehua

Kuorrutus:

2 dl tomusokeria
1 rkl maitoa
1 tl Taylor&Colledge Vanilla Extract
Dr. Oetker Bloomy Luomu Koristerakeita

preparation

Valmistus

1

Esivalmistelut

Voitele ja jauhota suuri kahvikakkuvuoka (2½ l). Esilämmitä uuni 175 asteiseksi (kiertoilma 160 astetta).

2

Murotaikina

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola omassa kulhossaa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljatahna kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista, kunnes massa tuntuu ilmavalta. Jos vaahto uhkaa erottua munia lisätessä, lisää ruokalusikallinen jauhoseosta jokaisen munan lisäyksen välillä. Sekoita kerma ja appelsiinimehu yhteen. Kääntele jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden kanssa.

3

Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Kakku on valmis, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

4

Kuorrute

Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon. Lisää tarvittaessa maitoa, jotta saat valuvan kuorrutteen. Kaada kuorrute kakun päälle. Koristele kakku koristerakeilla.

Ravintosisältö: reseptiin Vaniljakakku

PER ANNOS / KAPPALE PER 100 G / ML
Energia 1457kJ
348kcal
1733kJ
414kcal
Rasva 0g 0g
Hiilihydraatit 0g 0g
Proteiini 0g 0g