Vegaaninen suklaamoussekakku

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Vegaaninen suklaakakku saa makuunsa vivahteen kahvista. Kakkuun ei käytetä lainkaan sokeria, makeuden tuovat taatelit!

8 - 10 palaa

Vaikeustaso 2 90 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Vegaaninen suklaamoussekakku

Pohja:

100 g kivettömiä taateleita
1 ps Dr. Oetker Mantelijauhetta (50g)
1 tl espresso pikakahvijauhetta
2 rkl kiehuvaa vettä
1 rkl kaakaojauhetta
1 ps Dr. Oetker Mantelilastuja (50g)

Vegaaninen suklaamousse:

100 g cashewpähkinöitä, suolaton
200 g kivettömiä taateleita
1 dl kylmää vettä
1 ps Dr. Oetker Vegegeliä (1 annospussi)
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
1 rkl kookosöljyä (nestemäistä)
1 dl soijavispiä

Koristelu:

1,5 dl soijavispiä
hasselpähkinöitä

Valmistus

Valmistus:

Huomioitavaa ennen leivontaa

Reseptin onnistumisen kannalta on tärkeää, että omistat hyvän tehosekoittimen tai monitoimikoneen. Jos tehosekoittimesi tai monitoimikoneesi kulho on liian pieni, voit tehdä pohjan ja moussen kahdessa osassa. 

Olemme valmistaneet kakun  ø 16 cm irtopohjavuokaan. Kakkuvuoan pohja vuorataan leivinpaperilla ja sivuille asetetaan kelmut, jotta kakku lähtee vuoasta helposti irti. Voit halutessasi käyttää myös isompaa vuokaa. Tällöin pohjasta sekä täytekerroksesta tulee ohuempi.

1

Valmistus

Liota suklaamousseen tulevia cashew-pähkinöitä 1 dl kylmässä vedessä vähintään 2 tuntia (mieluiten 4 tuntia). Liotus pehmentää cashew-pähkinöitä, jolloin niitä voi käyttää helposti tuorejuuston tavoin vegaanisessa leivonnassa.

2

Pohja

Laita taatelit, mantelijauhe ja kiehuvaan veteen sekoitettu espressojauhe monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää vielä kaakaojauhe ja sekoita hyvin. Ota massa pöydälle ja kääntele joukkoon mantelilastut, kunnes saat massalle hyvän rakenteen.

Laita leivinpaperipala irtopohjavuoan pohjalle. Sulje irtopohjavuoan sivut niin, että leivinpaperi on tiukasti vuoassa kiinni. Vuoraa sivut muovikelmulla. Levitä massa muotin pohjalle ohueksi kerrokseksi. Painele tasaiseksi ja laita pohja jääkaappiin.

3

Vegaaninen suklaamousse

Laita liotetut cashewpähkinät monitoimikoneeseen ja hienonna. Lisää taatelit yksitellen joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. 


Liota Vegegel kylmään veteen ja keitä, kunnes massa sakenee (1-2 minuuttia). Lisää se sitten taatelimassan joukkoon yhdessä kaakaon, vaniljauutteen ja kookosöljyn kanssa ja sekoita tasaiseksi massaksi.


Vatkaa soijavispi vaahdoksi ja kääntele kaakaomassan joukkoon. Kaada valmis massa pohjan päälle ja napauta pohjaa pöytätasoa vasten niin, että pinta tasoittuu siististi. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa 3-4 tuntia, kunnes mousse on hyytynyt.

4

Koristelu

Vatkaa soijavispi vaahdoksi.

Avaa irtopohjavuoka ja aseta kakku tarjoiluvadille. Pilko hasselpähkinät. Irrota muovikelmu varovasti reunoista. Koristele kakku soijavispivaahdolla ja pilkotuilla hasselpähkinöillä. Kakku säilyy jääkaapissa jopa 2 päivää.

Reseptin ravintosisältö Vegaaninen suklaamoussekakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1252 kJ
299 kcal
1202 kJ
287 kcal
Rasva 20.09 g 19.31 g
Hiilihydraatit 21.76 g 20.92 g
Proteiini 5.66 g 5.44 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Suostumuksesi sisältää myös mahdollisen tietojen siirron Yhdysvaltoihin GDPR:n artiklan 49 mukaisesti. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Sieltä löydät myös lisätietoja tiedonsiirrosta teknologiantarjoajille ja kumppaneille Yhdysvalloissa. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua. Osa teknologian tarjoajista, joita käytämme, voivat käsitellä tietojasi myös Yhdysvalloissa. Tässä tapauksessa on olemassa riski, että Yhdysvaltain turvallisuuspalvelut voivat päästä tietoihisi käsiksi ilman ennakkoilmoitusta. Et ehkä voi ryhtyä tehokkaisiin oikeustoimiin tätä vastaan Yhdysvalloissa.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan. Teemme myös yhteistyötä kumppaneiden kanssa, jotka voivat käsitellä tietojasi Yhdysvalloissa. Tässä tapauksessa on olemassa potentiaalinen riski, että Yhdysvaltain turvallisuuspalvelut voivat päästä käsiksi tietoihisi ja ilman ennakkoilmoitusta. Et ehkä voi ryhtyä oikeustoimiin tätä vastaan Yhdysvalloissa.

Joo

ei