reseptiin Vegaaninen vadelmamoussekakku
100 g | kivettömiä taateleita |
2 ps | Dr. Oetker Mantelirouhetta (a 50 g) |
1 - 2 rkl | kookosöljyä |
1 tl | Dr. Oetker Karvasmanteliaromia |
1 rkl | kaakaojauhetta (voi jättää pois halutessaan) |
200 g | cashewpähkinöitä, suolaton |
450 g | pakastettuja vadelmia |
0,66 dl | vaahterasiirappia |
2 dl | kylmää vettä |
2 ps | Dr. Oetker Vegegeliä |
2 tl | Dr. Oetker Vanilja-aromia |
6 tl | sitruunamehua |
1,5 dl | kookosöljyä |
about 170 g | vadelmia |
Reseptiä varten tarvitset tehokkaan monitoimikoneen tai tehosekoittimen. Voit tarvittaessa valmistaa vadelmamoussen kahdessa osassa, mikäli koneen sekoituskulho on liian pieni. Tarvitset myös 18 cm irtopohjakakkuvuoan. Vuoraa sen pohja leivinpaperilla ja reunat kakkumuovilla, jotta kakku on helpompi irroittaa vuoasta. Voit tehdä kakun myös isompaan vuokaan, mutta silloin kakusta tulee matalampi ja tarvitset enemmän vadelmia koristeluun.
Laita cashewpähkinät kylmään veteen pehmenemään vähintään 2 tunniksi (mielellään 4 tunniksi) ennen niiden käyttöä. Liotuksen jälkeen pähkinät ovat pehmeitä ja niistä on helppo valmistaa tuorejuustoa muistuttava tahna.
Sekoita taatelit ja mantelirouhe monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää kookosöljy, manteliaromi ja kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada massa vuorattuun kakkuvuokaan ja painele pohja tasaiseksi. Laita jääkaappiin.
Laita pakastetut vadelmat ja vaahterasiirappi kattilaan. Keitä kunnes seos on tasaista. Liota Vegegel kylmään veteen ja lisää se vadelmien joukkoon samalla sekoittaen. Keitä 1-2 minuuttia kunnes massa sakenee. Lisää sitruunamehu ja vaniljauute ja anna seoksen jäähtyä.
Valuta cashewpähkinät vedestä ja sekoita monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Lisää sulatettu kookosöljy ja sekoita uudelleen. Lisää vadelmat ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte mantelipohjan päälle ja kopauta kakkupohja pöytää vasten, jotta täytteen pinta tasoittuu. Laita kakku jääkaappiin 3-4 tunniksi kunnes täyte on jähmettynyt.
Poista kakku vuoasta ja asettele tarjoilulautaselle. Irrota kakkumuovi varovaisesti kakun reunalta. Koristele kakun pinta tuoreilla vadelmilla. Aloita kakun ulkoreunoilta ja etene keskustaa kohti. Kakku säilyy jääkaapissa noin kaksi päivää.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1549
kJ
370 kcal |
1114
kJ
266 kcal |
Rasva | 23.21 g | 16.70 g |
Hiilihydraatit | 43.00 g | 30.93 g |
Proteiini | 4.17 g | 3.00 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei