reseptiin Viehkeät mustikkatartaletit
125 g | voita |
3,5 dl | vehnäjauhoja |
1,5 dl | tomusokeria |
1 kpl | kananmunaa |
1 rkl | vesi |
4 dl | mustikoita |
2 dl | sokeria |
1 kpl | Dr. Oetker Liivatelehteä |
4 dl | vispikermaa |
150 g | ranskankermaa |
1,5 dl | tomusokeria |
1 tl | Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa |
1 rkl | vettä |
4 kpl | Dr. Oetker Liivatelehteä |
1,5 dl | vettä |
2 kpl | Dr. Oetker Liivatelehteä |
2 rkl | tomusokeria |
0,5 dl | mustikoita |
Nypi jauhot, tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi tasaiseksi muruseokseksi. Riko kananmuna kuppiin, sekoita haarukalla ja kaada jauhoseoksen keskelle. Painele taikinaa käsin, kunnes muna on sekoittunut, lisää vesi ja taittele taikinaa, kunnes se pysyy kasassa. Voitele 8 cm -kokoiset tartalettivuoat, painele taikina vuokiin ohuelti ja siisti reunat peukalolla. Nosta vuoat pakastimeen 30 minuutiksi.
Jäähdyttämisen jälkeen paista pohjia 180 asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Säilytä valmiit pohjat huoneenlämmössä.
Laita liivatelehti veteen likoamaan. Mittaa mustikat ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes seos paksuuntuu ja sekoita joukkoon puristeltu liivatelehti. Nosta jääkaappiin jäähtymään.
Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, ja lisää tomusokeri ja vaniljatahna. Lisää ranskankerma ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Kiehauta vesi kattilassa ja sulata joukkoon puristellut liivatelehdet. Anna jäähtyä hetki ja vatkaa vaahdon sekaan ohuena nauhana. Lusikoi vaahto pursottimeen ja laita jääkaappiin asettumaan vähintään neljäksi tunniksi. Jos sinulla ei ole pursotinta, voi vaahdon myös lusikoida tartelettien päälle.
Kokoa tartaletit muutama tunti, vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja sulata joukkoon tomusokeri. Lisää puristellut liivatelehdet, sekoita ja anna jäähtyä hetki. Levitä sillä aikaa tartaletti-pohjille mustikkahilloketta. Pursota päälle vaniljavaahto ja lusikoi sen päälle hieman haaleaa kiillettä.
Mittaa kulhoon noin 0,5 dl mustikoita ja niiden päälle noin 0,5 dl jäljelle jäänyttä kiillettä. Sekoita niin, että kiille tarttuu mustikoihin. Koristele tartaletit kiillemustikoilla ja laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi. Tartaletit säilyvät jääkaapissa hyvin muutaman tunnin.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
3751
kJ
896 kcal |
1264
kJ
302 kcal |
Rasva | 48.71 g | 16.40 g |
Hiilihydraatit | 91.88 g | 30.93 g |
Proteiini | 8.99 g | 3.03 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei