EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Voitaikina-bostonkakku

Voipullataikinasta leivottu bostonkakku maistuu vaikka sunnuntaikahveilla.

16 palaa

Vaikeustaso 2 100 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Voitaikina-bostonkakku

Vaniljakreemi:

0,5 ps Dr. Oetker Paistonkestävä Vaniljakreemi
2 dl maitoa

Voikreemi:

100 g pehmeää voita
1,25 dl sokeria
1 ps Dr. Oetker Mantelijauhetta
1 tl Dr. Oetker Karvasmanteliaromia (halutessasi)
1 ps Dr. Oetker Korintteja

Voitaikina:

2,5 dl maitoa
1 kpl kananmunaa
5 rkl sokeria
suolaa hyppysellinen
1 tl kardemummaa
about 8 dl vehnäjauhoja
7 g kuivahiivaa
250 g kylmää voita

Kuorrutus:

1 dl tomusokeria
3 tl vettä
0,5 tl Dr. Oetker Rommiaromia

preparation

Valmistus:

1

Vaniljakreemi

Laita maito kulhoon ja lisää vaniljakreemi. Vatkaa vispilällä noin 1 minuutti. Kreemistä tulee hyvin paksua. Laita se 20 minuutiksi jääkaappiin ja sen jälkeen sekoita kreemi vielä nopeasti tasaiseksi.

2

Voikreemi

Vatkaa voi, sokeri, mantelijauhot ja manteliaromi tasaiseksi. Laita sivuun odottamaan. Lämmitä uuni 200° C asteeseen.

3

Taikina

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin ja lisää vehnäjauhot osissa taikinaan. Vaivaa kunnes taikina on pehmeää ja joustavaa. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja.

4

Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi (50x30 cm). Viipaloi voi paloiksi ja asettele viipaleet 2/3 levystä. Jätä 1/3 levystä tyhjäksi. Taittele levy niin, että siinä on 3 kerrosta ja jokaisen kerroksen välissä on voita. Purista reunat kiinni ettei voi pursua ulos kaulimisen aikana.

5

Kauli taikina saman kokoiseksi levyksi kuin alussa. Ja taittele levy samalla tavalla. Toista sama vielä yhden kerran alusta. Viimeiseksi kaulitse levy vielä 50x30 cm levyksi. Ota 1/3 taikinasta ja laita se voidellun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 26 cm) ja levitä tasaiseksi. Levitä päälle voikreemi, pari ruokalusikallista vaniljakreemiä ja korintteja.

6

Kauli loput taikinasta levyksi. Levitä päälle vaniljakreemi ja loput korintit. Rullaa taikinalevy tiukaksi rullaksi kuitenkin niin ettei täytettä pursua ulos.Jaa taikina terävällä veitsellä 10 osaan.

7

Aseta kaksi rullaa vuoan keskelle ja laita muut rullat niiden ympärille. Painele rullia hieman kasaan niin, että rullien välissä on hieman tilaa. Kohota kakkua 30 minuuttia kostutetun pyyhkeen alla lämpimässä paikassa. Paista uunin keskitasolla 45-50 minuuttia kunnes se on saanut väriä ja on kypsä tikulla kokeiltaessa. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin poistat sen vuoasta. Jäähdytä kakku kokonaan.

8

Kuorrutus

Sekoita kuorrutetta varten vesi, tomusokeri ja rommiaromi. Levitä sokerikuorrutetta jokaisen rullan keskelle. Ilman kuorrutetta kakun voi lämmittää seuraavana päivänä uunissa.

Reseptin ravintosisältö Voitaikina-bostonkakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1658kJ
396kcal
1470kJ
351kcal
Rasva 20.43g 18.08g
Hiilihydraatit 42.77g 37.85g
Proteiini 5.65g 5.00g