Voitaikina-bostonkakku

(0)
5 1 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Voipullataikinasta leivottu bostonkakku maistuu vaikka sunnuntaikahveilla.

16 palaa

Vaikeustaso 2 100 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Voitaikina-bostonkakku

Vaniljakreemi:

0,5 ps Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
2 dl maitoa

Voikreemi:

100 g pehmeää voita
1,25 dl sokeria
1 ps Dr. Oetker Mantelijauhetta
1 tl Dr. Oetker Karvasmanteliaromia (halutessasi)
1 ps Dr. Oetker Korintteja

Voitaikina:

2,5 dl maitoa
1 kpl kananmunaa
5 rkl sokeria
suolaa hyppysellinen
1 tl kardemummaa
noin 8 dl vehnäjauhoja
7 g kuivahiivaa
250 g kylmää voita

Kuorrutus:

1 dl tomusokeria
3 tl vettä
0,5 tl Dr. Oetker Rommiaromia

Valmistus

Valmistus:

1

Vaniljakreemi

Laita maito kulhoon ja lisää vaniljakreemi. Vatkaa vispilällä noin 1 minuutti. Kreemistä tulee hyvin paksua. Laita se 20 minuutiksi jääkaappiin ja sen jälkeen sekoita kreemi vielä nopeasti tasaiseksi.

2

Voikreemi

Vatkaa voi, sokeri, mantelijauhot ja manteliaromi tasaiseksi. Laita sivuun odottamaan. Lämmitä uuni 200° C asteeseen.

3

Taikina

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin ja lisää vehnäjauhot osissa taikinaan. Vaivaa kunnes taikina on pehmeää ja joustavaa. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja.

4

Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi (50x30 cm). Viipaloi voi paloiksi ja asettele viipaleet 2/3 levystä. Jätä 1/3 levystä tyhjäksi. Taittele levy niin, että siinä on 3 kerrosta ja jokaisen kerroksen välissä on voita. Purista reunat kiinni ettei voi pursua ulos kaulimisen aikana.

5

Kauli taikina saman kokoiseksi levyksi kuin alussa. Ja taittele levy samalla tavalla. Toista sama vielä yhden kerran alusta. Viimeiseksi kaulitse levy vielä 50x30 cm levyksi. Ota 1/3 taikinasta ja laita se voidellun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 26 cm) ja levitä tasaiseksi. Levitä päälle voikreemi, pari ruokalusikallista vaniljakreemiä ja korintteja.

6

Kauli loput taikinasta levyksi. Levitä päälle vaniljakreemi ja loput korintit. Rullaa taikinalevy tiukaksi rullaksi kuitenkin niin ettei täytettä pursua ulos.Jaa taikina terävällä veitsellä 10 osaan.

7

Aseta kaksi rullaa vuoan keskelle ja laita muut rullat niiden ympärille. Painele rullia hieman kasaan niin, että rullien välissä on hieman tilaa. Kohota kakkua 30 minuuttia kostutetun pyyhkeen alla lämpimässä paikassa. Paista uunin keskitasolla 45-50 minuuttia kunnes se on saanut väriä ja on kypsä tikulla kokeiltaessa. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin poistat sen vuoasta. Jäähdytä kakku kokonaan.

8

Kuorrutus

Sekoita kuorrutetta varten vesi, tomusokeri ja rommiaromi. Levitä sokerikuorrutetta jokaisen rullan keskelle. Ilman kuorrutetta kakun voi lämmittää seuraavana päivänä uunissa.

Reseptin ravintosisältö Voitaikina-bostonkakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1708 kJ
408 kcal
1499 kJ
358 kcal
Rasva 20.81 g 18.25 g
Hiilihydraatit 43.05 g 37.76 g
Proteiini 5.69 g 4.99 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei