Flag

Ylioppilaslakkikakku

about 12 palaa
Haastava
120 minuuttia
Ylioppilaslakin muotoinen kakku ilahduttaa taatusti vastavalmistunutta.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkupohja
200 gpehmeää voita
2 dlsokeria
3 kplkananmunaa huoneenlämpöisenä
3 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
2 tlappelsiinin raastettua kuorta
Mangotäyte
200 gmangososetta
1 dlhillosokeria
1 kplkananmunan keltuaista
50 gvoita
Tuorejuustotäyte
150 gpehmeää voita
5 dltomusokeria
1 prkmaustamatonta tuorejuustoa
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Kostutus
1 dlmaitoa
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
Päällys
500 gDr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
250 gDr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
1 tuubiDr. Oetker Mustaa geeliväriä
kaakaojauhetta
about 10 gDr. Oetker Keltaista Sokerimassaa
Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta
1

Kakkupohja

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele voiseokseen. Kaada taikina irtopohjaiseen, halkaisijaltaan n. 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

2

Mangotäyte

Kiehauta mangosose kattilassa. Lisää hillosokeri ja keltuainen kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia tai kunnes seos sakenee. Nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Vatkaa joukkoon pieneksi kuutioitu voi.

3

Tuorejuustotäyte

Laita voi ja puolet sokerista kulhoon. Vatkaa tasaiseksi. Lisää tuorejuusto, loppu sokeri ja vaniljatahna. Vatkaa tasaiseksi.

4

Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta halutessasi kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä kakkupohjille tuorejuusto- ja mangotäytettä. Levitä kakun pinnalle ohut kerros tuorejuustotäytettä.

5

Kauli 500g valkoista sokerimassaa ohueksi levyksi. Nosta se kakun päälle. Siisti reunat. Värjää 250g valkoista sokerimassaa mustaksi mustalla geelivärillä. Väristä saat vahvemman lisäämällä joukkoon hieman kaakaojauhetta. Kauli mustasta sokerimassasta muutaman sentin levyinen nauha, joka ulottuu kakun ympäri. Kauli mustasta sokerimassasta ohut levy, ja muotoile se kakun lipaksi. Tee halutessasi keltaisesta sokerimassasta lyyra eli pieni ympyrä. Kiinnitä se sokerikuorrutteella.