SOS-Lapsikylä

Dr. Oetker on mukana tukemassa myös tulevien sukupolvien hyvinvointia. Syksyllä 2009 Dr. Oetker Suomi Oy solmi pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen SOS-Lapsikylän kanssa.

SOS-Lapsikylä rakentaa parhaillaan Pääkaupunkiseudulla kahta uutta lapsikylää. Lapsikylät nousevat Espoon Niittykummun ja Vantaan Kivistön uusiin kaupunginosiin, joiden kerrostaloista hankitaan koteja huostaan otetuille lapsille ja heidän sijaisvanhemmilleen. Isot perheasunnot mahdollistavat myös isojen sisarussarjojen kasvamisen yhdessä.

SOS-Lapsikylä on aktiivisesti mukana kehittämässä alueiden lapsiperheiden palveluita ja vaikuttamassa lasten ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseen. Sijaiskotien lisäksi alueille tulee esimerkiksi nuorten tuettua asumista, perhekuntoutusasuntoja sekä tiloja perhetapaamisiin. Yhteisön tuki muodostaa uusissakin lapsikylissä toiminnan vahvan perustan. 

”Lapsikylä huolehtii erityisesti niistä lapsista, joilla ei ole mahdollisuutta elää perheessä, johon he ovat syntyneet. Myös uudentyyppisessä lapsikylässä on sijaiskoteja, joiden toivoisin olevan nimestään huolimatta ihan oikeita koteja. Niissä sijaisvanhemmat huolehtivat arkivanhemmuudesta saaden apua ja tukea”, sanoo SOS-Lapsikylän Etelä-Suomen aluejohtaja Sointu Möller.

SOS-Lapsikylä yhteistyö

Dr. Oetker Suomi Oy tukee Pääkaupunkiseudulle rakennettavien uusien kylien rakentamista. Lue lisää: 

SOS-lapsikylän kotisivu