Yrityksen historia

Kaikki alkoi leivinjauheesta.

Vuonna 1891 Dr. August Oetker kehitti omassa apteekissaan Saksan Bielefeldissä Backin-leivinjauheen. Laadukkaiden raaka-aineiden ja tarkkojen mittasuhteiden ansiosta hän pystyi takaamaan tuotteellaan onnistuneen leivontatuloksen joka kerta. Tästä yli 100 vuotta vanhasta keksinnöstä alkoi Dr. Oetker – menestystarina.

Laajentaakseen tunnettuuttaan yritys alkoi painaa omia reseptilehtisiä, julkaisi mainoksia sanomalehdissä ja lisäsi reseptejä pakkauksiin. Dr. Oetker panosti myös tuotekehitykseen, jonka tuloksena syntyvät mm. vaniljasokeri ja erilaiset vanukasjauheet.

Menestyksekkään tuotevalikoiman jatkuvasti kasvaessa Dr. Oetker avasi ensimmäisen tehtaansa heti 1900-luvun alussa. Tehdasta laajennettiin vuosien kuluessa ja uusia tehtaita perustettiin myös muihin Euroopan maihin. Jatkuvan kasvun mahdollisti yrityksen kyky tuoda markkinoille uusia tuotteita, jotka vastasivat kuluttajien muuttuviin toiveisiin. Muutokset elintavoissa vaikuttivat myös päätökseen astua pakastepizza- ja vanukasmarkkinoille.

Tämä päivänä Dr. Oetker International johtaa lukuisia Dr. Oetker –yrityksiä eripuolilla maailmaa Saksan Bielefeldistä käsin. Dr. Oetker on edelleen perheyritys, jonka johdossa on jo perheen neljäs sukupolvi. Dr. Oetker on edustettuna kaikilla mantereilla ja yrityksen  palveluksessa on noin 26000 työntekijää eripuolilla maailmaa.