Sekoita vehnäjauhot ja tomusokeri keskenään. Nypi kylmä voi joukkoon kunnes seos on murumainen. Sekoita nopeasti joukkoon keltuainen. Jos taikina on liian kuivaa, lisää 1-2 ruokalusikallista vettä. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 30-45 minuutiksi.
Lämmitä uuni 190°C asteeseen tasalämmölle. Ota taikina pois jääkaapista ja kauli se kahden leivinpaperin välissä ohueksi pohjaksi. Nosta ja asettele pohja varovasti voideltuun vuokaan (24 cm) ja leikkaa ylijäävä reuna pois. Painele pohjaa haarukalla, laita päälle leivinpaperi ja kaada päälle kuivattuja herneitä, jottei pohja kohoa uunissa. Paista pohjaa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia kunnes se on kullanruskea. Jäähdytä pohja leivontaritilällä.
Sekoita kaikki sitruunatäytteen ainekset kattilassa ja kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10-15 minuuttia kunnes täyte paksunee. Jos kuumennat seoksen liian nopeasti kiehumispisteeseen, seos ei paksune kuten sen pitäisi. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja laita piirakka jääkaappiin vähintään 2 tunniksi, mieluiten yön yli.
Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa hitaasti kunnes sokerimassa on 115° C. Jos sinulla ei ole sokerilämpömittaria, voit tehdä "pallotestin". Ota kattilasta vähän kuumaa sokeria ja tiputa lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos sokerista muodostuu pieni pallo, sokeri on tarpeeksi kuumaa. Sokerin tulisi olla siirapin paksuista, mutta väriltään täysin läpinäkyvää.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi kunnes vaahtoon muodostuu pieniä huippuja. Kaada sokeri valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten ja vatkaa kunnes vaahto on täysin jäähtynyt. Laita marenki pursotuspussiin, jossa on tähtitylla ja pursota pieniä marenkihuippuja niin, että sitruunatäyte peittyy. Ruskista valkuaisten pintaa Creme Brulee -kaasupolttimella. Vaihtoehtoisesti voit ruskistaa marengit uunin keskitasolla grilli-vastuksen alla. Vahdi piirakkaa koko ajan, jottei marengit ruskistu liikaa.
Tarjoa piirakka heti ja säilytä kuivassa paikassa, kunnes se on syöty.
Inspiroidu