
Anna ja Laura, afternoon tea
Näytä tuotteet
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää jauhot ja sekoita sekaisin. Ota ⅔ taikinasta Aleksanterinleivoksia varten ja lisää loppuosaan noin 2 rkl vehnäjauhoja. Kauli taikina ohueksi ja ota pyöreällä muotilla (6 cm) paloja ja painele mini muffinssivuoan koloihin. Paista uunissa kiertoilmalla 185 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes taikina saanut kauniin värin.
Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä keskilämmöllä kunnes kiisseli paksuuntuu. Siirrä kiisseli kattilasta pursotinpussiin ja jääkaappiin jäähtymään.
Kuumenna kattilassa sokeri ja vesi 120 asteiseksi. Ala samalla vatkata valkuaisia vaahdoksi. Lisää sokeriliemi valkuaisiin koko ajan samalla vatkaten ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on jäähtynyt. Laita marenki pursotinpussiin, jossa 1M tylla ja pursota jäähtyneen piirakan päälle kaunis ruusuke. Anna lopuksi marengille kaunis väri kaasupolttimella.
Vatkaa valkuaisia vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan joukkoon. Vatkaa jämäkäksi kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää lopuksi joukkoon maissitärkkelys ja sitruunanmehu. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille pienet pavlovapohjat. Paista 100 asteessa kiertoilmalla noin tunti.
Vatkaa kattilassa keltuainen, passionsose ja sokeri sekaisin. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu, n. 5-10 minuutin ajan. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon kylmä voi, ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla. Ota marenkipohja ja laita päälle passiontahnaa. Pursota nokare kermavaahtoa ja koristele marjoilla.
Kauli muropohja noin 3 mm paksuiseksi suorakulmioksi leivinpaperien välissä. Paista uunissa kiertoilmalla 185 asteessa noin 8 minuuttia. Leikkaa heti uunista tulon jälkeen levy puoliksi ja anna jäähtyä.
Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi. Ota pieni määrä kuorrutetta erilleen ja värjää pienellä määrällä kaakaojauhetta. Siirrä pursotinpussiin. Värjää loppu kuorrutteesta vaaleanpunaiseksi.
Levitä jäähtyneen muropohjan päälle ohuelti vadelmahilloa ja laita toinen pohja päälle. Levitä päälle vaaleanpunainen tomusokerikuorrute. Pursota kaakaokuorrutteella raidat kuorrutteeseen. Vedä cocktailtikulla kuvio pintaan vetäen raitojen läpi joka toinen ylöspäin ja joka toinen alaspäin. Anna tekeytyä jääkaapissa. Leikkaa lopuksi pieniksi leivoksiksi.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon vähitellen. Lisää lopuksi marengin joukkoon mantelijauhe ja vaniljasokeri. Levitä taikina neliöksi leivinpaperille. Paista uunissa 150 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes kypsä. Leikkaa paistunut pohja neljään yhtä suureen neliöön.
Vatkaa täytettä varten huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kahvi ja vatkaa hyvin sekaisin. Levitä täytettä ohuelti pohjan päälle ja laita toinen pohja. Toista ja levitä päällimmäiseksi kerrokseksi täytettä. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla. Anna tekeytyä jääkaapissa. Leikkaa lopuksi pieniksi leivoksiksi.
Vahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele vaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175°C alatasolla n. 15 minuuttia tai kunnes kypsä.
Kumoa kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään. Ota 3 cm ja 4 cm halkaisijan rengasmuotilla kymmenen palaa kumpaakin kokoa. Käytä loppu kakkupohja perunaleivokseen.
Vaahdota kerma ja sekoita mascarponen, tomusokerin ja vaniljatahnan kanssa.
Kokoa leivokset 4 cm puolipallovuokaan. Laita pohjalle pieni (3 cm) kakkupala. Sipaise päälle vaniljakermaseosta. Lusikoi päälle vadelmahilloa. Lusikoi päälle vaniljakermaseosta. Paina päällimmäiseksi 4 cm kakkupala. Siirrä pakkaseen jähmettymään.
Valmista vaaleanpunaisesta sokerimassasta kymmenen pienenpientä ruusua. Kauli vihreäksi värjätty marsipaanimassa hyvin ohueksi. Ota marsipaanista 6 cm rengasmuotilla kymmenen ympyrää. Ota leivokset pakkasesta ja poista varovasti muotista. Kuorruta marsipaanilla, siisti reunat terävällä veitsellä. Kiinnitä ruusut kermavaahtotipalla. Siivilöi päälle ripaus tomusokeria.
Hienonna kakkupohja tehosekoittimessa. Sulata voi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, tomusokeri, tyrnimehu ja rommi. Sekoita kakkumuru ja voi-kaakaoseos tasaiseksi massaksi. Ota massaa ruokalusikalla ja muotoile palloiksi. Litistä hieman ja laita leivokset kylmään (mielellään pakkaseen).
Sulata suklaa ja tyrnimehu mikrossa hyvin lyhyitä aikoja kerrallaan välissä sekoitellen. Ota leivokset kylmästä ja kasta suklaaseen. Koristele tyrnimarjalla.
Sulata voi, valkosuklaa ja hunaja. Vaahdota muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Murskaa laventelin kukkia hieman, jotta aromi irtoaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita varovasti voiseos munavaahtoon. Kääntele joukkoon kuivat aineet.
Suihkauta 4 cm puolipallomuotti vuokasprayllä ja lusikoi taikina muottiin. Paista 180°C alatasolla n. 10 min. Anna jäähtyä.
Irrota leivokset varovasti muotista. Sulata hunaja ja valkosuklaa, sekoita tasaiseksi. Kuorruta leivokset hunaja-valkosuklaakuorrutteella. Koristele laventelinkukilla. Siirrä kylmään.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Anna ja Laura.
Inspiroidu
Reseptejä

Oskari ja Mari, makumatka maailmalle

Riikka ja Reetta, tuulihatut pääroolissa

Vadelmakiillekakku

Anna ja Laura, pähkinä purtavaksi

Eclair-leivokset vaniljatäytteellä ja vadelmakuorrutuksella

Riikka ja Reetta, nimikkoleivos

Kauhistuttavat Halloween -kuppikakut

Sara ja Niina, afternoon tea
