
Anna ja Laura, fantasiakakku
Näytä tuotteet
Laita uuni kuumenemaan 160°C, kiertoilma. Vuoraa leivinpaperilla kaksi uunipeltiä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sulata voi. Sekoita käännellen muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen kuivat aineet, sula voi ja maito. Pyöräytä mustikat perunajauhoissa. Sekoita puolet mustikoista kevyesti taikinan joukkoon. Kumoa taikina kahdelle uunipellille, ripottele päälle loput mustikat. Paista uunin alatasoilla n. 25-30 minuuttia.
Notkista ensin tuorejuusto ja sekoita sitten kaikki ainekset keskenään. Lisää tarvittaessa tomusokeria ja sitruunanmehua, jotta saat kastikkeesta tasapainoisen makuisen.
Vatkaa kattilassa keltuainen, mustikkasose ja sokeri sekaisin. Kuumenna maks. keskilämmöllä kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä edelleen sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu, n. 10 min. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon kylmä voi ja jauhettu kardemumma, ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä.
Pese sitruuna huolellisesti ja puolita. Raasta puolikkaasta kuori, purista mehu ja laita kattilaan. Vatkaa kattilassa keltuainen, sitruunan mehu, kuoriraaste ja sokeri sekaisin. Kuumenna maks. keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu, n. 5-10 min. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon kylmä voi ja sekoita tasaiseksi. Siirrä pursotinpussiin ja jäähdytä.
Laita uuni kuumenemaan 200°C. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi joukkoon kerma. Muotoile palloiksi ja laita leivinpaperoidulle pellille. Paista n. 10-15 min. Anna jäähtyä. Leikkaa rouheeksi. Sulata valkosuklaa, ja kuorruta keksimuru sulalla suklaalla. Laita kylmään jähmettymään.
Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmentymään tai pehmennä käyttämällä hetki mikrossa.
Laita valkuaiset ja sokeri yleiskoneen kulhoon ja kuumenna seosta vesihauteen päällä koko ajan sekoitellen 70 asteeseen. Vatkaa tämän jälkeen kiiltäväksi jämäkäksi marengiksi yleiskoneessa pallovispilällä.
Lisää joukkoon voi pieninä nokareina koko ajan seosta vatkaten pienellä teholla. Kun voi on lisätty kokonaan, lisää tehoa ja vatkaa hetki. Kun seosta on hetken vatkannut ja se on mahdollisesti ylittänyt juoksettumisvaiheen vaihda lapavatkain yleiskoneeseen ja hiljennä tehoa, lisää jauhettu kardemumma, ja anna kuorrutteen vatkautua noin 10-15 minuuttia.
Leikkaa piirakka pohja sopivan kokoisiksi paloiksi, ja rakenna niistä runko suurelle aallokolle ja Louhen vartalolle. Lado pohjat niin, että väliin tulee kostutus maidolla, ohut kerros mustikkatahnaa, ohut kerros sitruunatahnaa, ohut kerros marenkivoikreemiä ja pursottaen rengas reunalle, ”altaaseen” kermaviili-tuorejuustokastiketta, mustikkatahnaa ja suklaakuorrutettua keksimurua. Toista jokaiseen väliin. Paina pohjia joka välissä napakasti, mutta ei liian lujaa. Leikkaa ohuesta kakkupahvista suunnilleen puoliväliin sopivan kokoinen ja mallinen vahvikekerros. Laita pinottuun kakkuun pillit, leikkaa pillit kakun korkuisiksi, ja aseta pillien päälle leikkaamasi ohut kakkupahvi. Pinoa loput kakkukerrokset. Leikkaa vielä toisesta kakkupahvista Louhen siiville tukikerros. Aseta pillit ja tukipahvi samoin kuin aiemmin. Leikkaa ja asettele pahvin päälle kakkupohjasta Louhen siipien/käsien aihiot. Kiinnitä marenkivoikreemillä. Leikkaa kakkupohjasta Louhelle jalat, ja kiinnitä marenkivoikreemillä. Päällystä kakku ohuelti marenkivoikreemillä. (Kiedo kakku tuorekelmuun.) Siirrä kylmään jähmettymään.
Murustele kakkupohjaa sen verran, että saat siitä puristettuna reilun nyrkin kokoisen pallon, lisää marenkivoikreemiä vähän kerrallaan niin, että massa pysyy hyvin muodossa. Älä lisää liikaa kreemiä. Muotoile massasta Louhen pään aihio. Siirrä kylmään.
Vatkaa yleiskoneella huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tarvittaessa maitoa vähän kerrallaan, jos kreemin koostumus on liian paksu. Jaa kreemi osiin ja värjää eri sävyisiksi sinisiksi ja sinivihreiksi. Värjää pieni osa kreemistä tiilenpunaiseksi värillä ja kaakaojauheella. Jätä loppu kreemistä värjäämättä.
Muotoile valkoisesta sokerimassasta sampo. Maalaa/värjää sampo kultaiseksi.
Värjää osa valkoisesta sokerimassasta vihertävän harmaaksi, muotoile siitä linnun kynnet. Käytä loppu tästä massasta Louhen pään ja ihon päällystämiseen.
Muotoile sokerimassasta ja vohvelipaperista paljon sulkia, pääosin mustia, mutta myös harmaita ja valkoisia .
Valmista riisipaperista ”aaltoja” ja Louhen hiukset.
Leikkaa riisipaperi haluamiisi paloihin esim. kolmeen osaan. Laita vesi lautaselle ja värjää vesi pienellä määrällä pastaväriä. Laita riisipaperit yksitellen veteen. Kun paperit ovat pehmenneet nostele yksitellen rypistetyn leivinpaperin päälle ja asettele haluamiisi asentoihin. Kuivata uunissa max. 100 asteessa kiertoilmalla noin tunti. Irroittele koristeet puolen tunnin jälkeen ja käännä, jotta koristeet kuivuvat toiseltakin puolelta.
Kuorruta kakku ohuelti sinisävyisillä voikreemeillä. Pursota kakun alareunaan sinisillä kreemeillä aallot. Lisää aaltoihin sinisävyiset riisipaperipurjeet. Liitä kreemin avulla Louhen käsiin/siipiin ja selkään massa- ja vohvelipaperisulat.
Muotoile ja painele Louhen kasvoihin sopivat muodot. Kauli vihertävän harmaa sokerimassa ohueksi levyksi ja kuorruta Louhen kasvot sillä. Painele kasvojen muotoon. Maalaa mustalla pastavärillä kasvojen yksityiskohdat. Käytä vanilja-aromia kuin vettä vesiväreillä maalattaessa. Liitä punaisen kreemin avulla Louhen päähän punasävyiset riisipaperipurjeet hiuksiksi. Kiinnitä pää kakkuun pillin avulla.
Kiinnitä linnun kynnet kreemin avulla ja ripusta sampo roikkumaan yhdestä varpaasta aaltojen pauhuihin.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Anna ja Laura.
Inspiroidu
Reseptejä

Casperin ja Tarun yllätyskakku

Jonatan ja Ninna, makeaa mahan täydeltä

Jonatanin ja Ninnan yllätyskakku

Oskarin ja Marin yllätyskakku

Annan ja Lauran yllätyskakku
