
Anna ja Laura, finaalikakku
Reseptin ainesosat
Valmistus:
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet ja siivilöi vaahdon joukkoon. Sekoita taikina kaapimella käännellen. Levitä leivinpaperoidulle pellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään. Ota valmiista pohjasta halkaisijaltaan 10 cm pyöreällä muotilla 4 pohjaa.
Vatkaa vispikerma ja mascarpone löysähköksi vaahdoksi. Mausta sitruunan kuorella ja mehulla sekä tomusokerilla. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunaa tai tomusokeria. Siirrä mousse pursotinpussiin.
Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja laita kattilaan. Vatkaa kattilassa keltuainen, sitruunamehu, kuoriraaste ja sokeri sekaisin. Kuumenna maks. keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu, n. 5-10 min. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon kylmä voi, ja sekoita tasaiseksi. Siirrä pursotinpussiin ja jääkaappiin jäähtymään.
vaniljasokerilla maustettua maitoa
Laita yksi pohjista ohuelle kakkupahville (10cm). Kostuta hieman vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Laita pohjan ympärille reunakalvo. Pursota kerros sitruunamoussea ja kerros sitruunatahnaa. Lisää päälle kakkupohja ja toista täytekerros kahteen kertaan. Laita kakku kylmään.
Sulata ja ruskista voi kattilassa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi puolet vaahdon joukkoon. Sekoittele joukkoon varovasti kaapimella. Lisää voi ja maito varovasti sekoitellen. Lisää loput kuivat aineet. Kääntele sekaisin. Kaada taikina 15 cm vuokiin, jossa pohjalla leivinpaperi ja reunat voideltu. Paista 160 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sen jälkeen ritilän päälle jäähtymään. Nopeuttaaksesi jäähtymistä siirrä pohjat jääkaappiin.
Laita kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Laita kinuski kulhoon ja jääkaappiin/pakastimeen jäähtymään. Kun kinuski on jäähtynyt kokonaan tee täyte loppuun. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kinuski ja kinuskituorejuusto. Kuumenna maito ja liota liivatteet maitoon. Lisää liivateseos tuorejuuston joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Sekoita.
vaniljasokerilla maustettua maitoa
Laita kattilaan vadelmat ja hillosokeri. Keitä hilloksi. Siivilöi hillosta siemenet pois. Murskaa mustaherukat ja sekoita hillon kanssa.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita päällimmäinen kerros nurin päin ohuelle kakkupahville (15cm). Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Lisää pohjan ympärille reunakalvo. Lisää puolet kinuskimoussesta ja lisää moussen päälle rouhittua suklaata ja vadelmia. Toista toinen kerros. Lisää lopuksi kakkupohja nurin päin päälle, jolloin kakun tasainen pohja on päällimmäisenä. Laita kakku jääkaappiin.
Sekoita ensin kulhossa kuivat aineet sekaisin. Lisää nestemäiset aineet ja sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa. Leikkaa kahden 20 cm vuoan pohjalle pyöreät palat leivinpaperia ja suihkauta vuokasprayllä. Kaada taikina vuokiin. Paista uunin alatasolla 160 asteessa n. 40 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä.
Rouhi valkosuklaa ja levitä leivinpaperoidulle pellille. Paahda 175°C uunissa n. 8 minuuttia. Suklaat muuttuvat kullanruskeiksi. Tarkkaile suklaita, että ne eivät pala. Laita paahdettu suklaa ja kerma kattilaan. Sulata suklaa kerman joukkoon keskiteholla samalla sekoittaen. Jäähdytä valkosuklaakerma esimerkiksi kylmässä vesihauteessa, ja siirrä sitten jääkaappiin kylmenemään kokonaan. Vatkaa täysin kylmä valkosuklaakerma vaahdoksi. Siirrä pursotinpussiin.
Leikkaa kumpikin suklaakakkupohja puoliksi. Kokoa kakku tukevalle kakkupahville (25 cm). Sivele pohjan päälle mustaherukkakastiketta. Pursota päälle valkosuklaavaahto, jätä vaahtoon “allas”. Lusikoi altaaseen mustaherukkakastiketta. Toista yhteensä kolmeen väliin. Sivele päällimmäisen kerroksen päälle vielä mustaherukkakastiketta. Laita kakun ympärille reunakalvo. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja tomusokeri yleiskoneessa vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa tarvittaessa maitoa, jotta saat pehmeän vaahdon. Värjää kreemi tipalla violettia pastaväriä, joka taittaa kreemin keltaisuutta. Ota pieni määrä kreemistä erilleen ylintä pientä kakkua varten. Jaa pieni määrä kreemiä kulhoihin ja värjää turkoosilla, sinisellä ja vaaleanpunaisella. Jaa loppukreemi kahteen osaan ja värjää toinen osa vaaleanharmaaksi ja toinen tumman harmaaksi mustalla ja harmaalla pastavärillä.
Laita isomaltoosi kattilaan ja kuumenna sekoittamatta keskilämmöllä 170 asteiseksi. Kaada kuumaa isomaltoosia lehtimuottiin. Laita isomaltoosiin “kukkalanka”. Aseta päälle muotin toinen puoli. Siisti mahdollisesti yli valuva isomaltoosi cocktailtikulla. Avaa muotti, kun se irtoaa helposti. Toista. Jos isomaltoosi pääsee jähmettymään, kuumenna uudestaan välissä. Yhdistä lehdet kukaksi kiertämällä kukkalangat yhteen. Tee useampia kukkia. Liitä isomaltoosikukkiin myös vohvelipaperilehtiä.
Leikkaa vohvelipaperista lehden muotoisia paloja. Sivele lehdet hyvin ohuelti vedellä ja kiinnitä ohueen kukkalankaan. Anna kuivua.
Vatkaa muna ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää hunaja ja pieni tippa pastaväriä ja vatkaa sekaisin. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja kääntele taikina sekaisin. Jaa taikina neljään pahvimukiin ja paista mikrossa noin minuutin verran (800W). Anna jäähtyä ja revi paloiksi.
Kun kakut ovat jähmettyneet, kuorruta ne. Isoin tummanharmaalla voikreemillä, tavoittele betonimaista pintaa, keskikokoinen vaaleanharmaalla voikreemillä ja ylin, pienin kakku valkoisella voikreemillä. Koristele keskimmäinen kakku pastellisävyisin kreemimaalauksin yms. Jätä ylin kerros valkoiseksi.
Kokoa kakut päällekkäin. Käytä väleissä pillejä/puutikkuja tukena. Pursota reunaan puu juurineen tummanharmaalla voikreemillä. Vaalenna puuta latvaa kohti. Lisää koristeet, kakkusammal ja kukat juurakon koloihin (alle tuorekelmua), ja isomaltoosi/vohvelipaperikukat oksiin ja latvaan.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Anna ja Laura.
Inspiroidu
Reseptejä

Neea ja Emily, finaalikakku

Jäädytetty suklaa-mustikkakakku ja peilikiille

Ylioppilaslakkikakku

Neea ja Emily, fantasiakakku

Anna ja Laura, makeaa mahan täydeltä
