
Anna ja Laura, makeaa mahan täydeltä
Näytä tuotteet
2 x mehevä suklaakakkupohja, pyöreä, 5 cm korkea, halkaisija 16 cm
Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmentymään tai pehmennä käyttämällä hetki mikrossa.
Laita valkuaiset ja sokeri yleiskoneen kulhoon ja kuumenna seosta vesihauteen päällä koko ajan sekoitellen 70 asteeseen. Vatkaa tämän jälkeen kiiltäväksi jämäkäksi marengiksi yleiskoneessa pallovispilällä.
Marengin vatkautuessa sulata Hopeatoffeet kermatilkan kanssa mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Jätä sivuun odottamaan.
Lisää voi marengin joukkoon pieninä nokareina koko ajan seosta vatkaten pienellä teholla. Kun voi on lisätty kokonaan, lisää tehoa ja vatkaa hetki. Kun seosta on hetken vatkannut ja se on mahdollisesti ylittänyt juoksettumisvaiheen vaihda lapavatkain yleiskoneeseen ja hiljennä tehoa ja anna kuorrutteen vatkautua noin 10-15 minuuttia. Lisää vatkaamisen loppupuolella Hopeatoffeekastike.
Ota pieni osa kreemistä kahteen pieneen kulhoon (n. 1,5 dl/kulho). Värjää jäljelle jäänyt, suurin osa kreemistä vaaleanharmaaksi elintarvikevärillä. Pikkukulhoissa olevista kreemeistä värjää toinen osa punaiseksi, toinen mustaksi. Mustassa kreemissä aloita värjääminen mustalla kaakaojauheella, ja värjää loppu elintarvikevärillä. Aloita pienellä määrällä väriä, sekoita välissä huolellisesti, ja lisää väriä tarvittaessa.
Laita kerma ja hopeatoffeet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes hopeatoffeet ovat sulaneet kermaan. Siirrä seos kulhoon ja jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa jääkaappikylmä hopeatoffeekerma vaahdoksi. Rouhi suklaa ja sekoita vaahdon joukkoon.
Laita kattilaan sokeri, siirappi, vesi ja hopeatoffeet. Kuumenna seos n. 140 asteeseen. Lisää joukkoon sooda ja sekoita nopeasti sekaisin. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jäähtyä.
Riko kenno pieniksi lohkareiksi. Sulata suklaa ja värjää mustaksi. Kasta erikokoisia kennon paloja suklaassa ja nosta leivinpaperin päälle. Siirrä kylmään jähmettymään.
Kuori karamellit, ja laita kulhoon. Pehmitä karkkeja mikrossa hyvin varovasti muutamia sekunteja kerrallaan, kunnes ne saa yhdistettyä palloksi. Kauli toffeepallo leivinpaperin päällä ohueksi ”kankaaksi”. Muotoile massasta haluamiasi koristeita. Kiinnitä koristeeksi kakun päälle ja kylkeen.
Revi vohvelipaperi pieneksi ja laita veden kanssa korkeaan ja kapeaan astiaan. Soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää tomuväri sekä ripaus suolaa ja sekoita. Nosta noin ruokalusikallinen seosta pannulle, joka kovalla lämmöllä ja levitä nuolijalla ohueksi. Laske pannun lämpötilaa keskilämmölle ja anna pitsin kuivua. Nosta pitsi pois pannulta ja jätä huoneenlämpöön.
Mittaa öljy korkeaan ja kapeaan lasiin, ja laita jääkaappiin. Mittaa salmiakkimixeri kattilaan, lisää agar agar koko ajan sekoittaen. Kiehauta sekoittaen. Anna jäähtyä 50-55 asteiseksi. Laita seos annostelupulloon, ja pudottele pisaroita kylmään öljyyn. Siivilöi öljyyn muodostunut “kaviaari”, ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla. Ripottele salmiakkikaviaaria kakun koristeeksi sokerihelmien tapaan.
Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan. Levitä pohjalle hopeatoffeevaahtoa. Vuorottele vaahtoa ja pohjia. Laita reunakalvo kakun ympärille napakasti. Siirrä kakku kylmään. Kuorruta harmaalla marenkivoikreemillä. Tee raitaraappaa apuna käyttäen raidat. Laita kakku takaisin kylmään. Kun kreemi on kovettunut, pursota raitoihin punaista ja mustaa kreemiä. Silota pinta raapalla. Kiinnitä kreemillä pintaan Hopeatoffee-koristeet, vohvelipaperipitsiä, suklaakuorrutteisia hopeatoffeekennopaloja ja salmiakkikaviaaria.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Anna ja Laura.
Inspiroidu
Reseptejä

Jääprinsessakakku

Flamingo-kakku

Suklainen drip cake

Ylioppilaslakkikakku

Anna ja Laura, finaalikakku

Annika ja Martti, makeaa mahan täydeltä
