
Anna ja Laura, makumatka maailmalle
Näytä tuotteet
Mittaa yleiskoneen kulhoon valkuaiset ja sokeri. Kuumenna vesihauteen päällä 65 asteeseen seosta koko ajan vispilällä sekoitellen. Laita kuumennettu seos yleiskoneeseen vatkautumaan.
Mittaa tällä välin kulhoon tomusokeri ja mantelijauhe. Siivilöi seos kertaalleen toiseen kulhoon. Laita leivinpaperit uunipelleille (leikkaa juuri pellin kokoinen pala leivinpaperia). Laita pieni pyöreäpäinen tylla pursotinpussiin ja pussi korkeaan lasiin odottamaan.
Kun valkuaisseos on vatkautunut marengiksi (ei liian löysä eikä liian jämäkkä vaahto), lisää joukkoon puolet tomusokeri-mantelijauheseoksesta. Kääntele seosta noin 15 kertaa. Lisää joukkoon pastaväri ja loput kuivista aineista. Kääntele massa valmiiksi nuolijalla.
Laita massa pursotinpussiin ja pursota pellille halkaisijaltaan noin 2 cm kokoisia ympyröitä. Kopauta pellit pöytää vasten poistaaksesi ilmakuplat. Anna kuorien kuorettua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia tai kunnes kokeiltaessa sormeen ei tartu taikinaa. Paista uunissa 140 asteessa kiertoilmalla noin 15 minuuttia tai kunnes kypsä.
Laita kattilaan kerma ja irtotee. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ota kermasta talteen 1 dl ja laita kattilaan yhdessä fariinisokerin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä kinuskiksi. Tässä menee noin 10 minuuttia. Laita valmis kinuski pursotinpussiin ja jääkaappiin jäähtymään.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Ota noin ¼ kreemistä erilleen ja lisää hieman kinuskia joukkoon. Laita kreemi pursotinpussiin, jossa pieni pyöreä tylla. Pursota rengas kreemiä macaronkuorelle. Pursota keskelle kinuskia ja paina kuori päälle. Anna macaronien tekeytyä jääkaapissa.
Piirrä macaroneihin mm. Eiffel-torni/muita pariisilaisia kuvia.
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi (n. 3 mm). Laita hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Ota muotilla taikinasta 20 kpl 4 cm kiekkoja. Laita kiekot pakastimeen.
Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot sekoittaen kunnes massa irtoaa kattilan reunoista. Jäähdytä. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Laita massa pursotinpussiin. Leikkaa pussin kärki auki. Pursota 20 kpl halkaisijaltaan n. 4 cm kekoja leivinpaperoidulle uunipellille. Ota keksikiekot pakastimesta. Paina jokaisen keon päälle yksi kiekko. Paista n. 30 min. Älä avaa luukkua paiston aikana, etteivät tuulihatut lässähdä.
Keitä siideri kokoon (alle 2 dl). Lisää joukkoon sokeri ja kerma. Keitä kinuskiksi keskilämmöllä niin pitkään, että kinuski alkaa paksuuntua. Jäähdytä. Käytä osa kinuskista mascarponevaahdon maustamiseen. Laita loppu kinuski pursotinpussiin.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa mascarpone ja kinuski tasaiseksi. Kääntele/vatkaa kevyesti kerma juustomassan joukkoon. Vaahdon tulee olla koostumukseltaan pursotettavaa. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
Kuori omenat, poista karat ja siemenkodat. Kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään omenaviinietikka, vesi ja fariinisokeri. Lisää etikkaliemi omenakuutioiden joukkoon ja sekoita hyvin.
Leikkaa jäähtyneet tuulihatut auki. Pursota pohjalle mascarponevaahtoa, laita vaahdon päälle lusikallinen omenakuutioita. Pursota kuutioiden päälle nokare kinuskia. Pursota kinuskin päälle vielä mascarponevaahtoa. Laita tuulihatun ”hattu” vaahdon päälle.
Ota 30 cm korkea styroksinen kartio. Päällystä kartio foliolla. Leivitä folion päälle reilu kerros voikreemiä.. Asettele tuulihatut kartion pohjalle 2-3 kerrokseen. Kiinnitä macaronit kartion yläosaan.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Anna ja Laura.
Inspiroidu
Reseptejä
