
Anna ja Laura, nimikkoleivos
Näytä tuotteet
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kaikki kuivat ainekset ja siivilöi vaahdon joukkoon. Kääntele kaapimella sekaisin. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille (HUOM! Ei koko pellin kokoiselle alueelle, n. puolikkaalle pellille.) ja paista uunissa 225 asteessa noin 8 minuuttia. Ota heti paiston jälkeen pelliltä ja käännä tasolle toisen, sokeroidun leivinpaperin päälle jäähtymään.
Sulata voi ja suklaa yhdessä. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi yhdessä sokerin kanssa. Vatkaa keltuaiset yhteen mantelijauhon kanssa. Lisää manteliseokseen suklaaseos. Lisää 1/3 valkuaisvaahdosta taikinaan, kääntele sekaisin ja lisää loput valkuaisvaahdosta joukkoon. Kääntele sekaisin. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille (HUOM! Ei koko pellin kokoiselle alueelle, n. puolikkaalle pellille.) ja paista uunissa 180 asteessa noin 12 minuuttia.
Laita liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen tai liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita kirsikat ja tiiviste kattilaan ja kuumenna sen verran, että kirsikat sulavat ja pehmenevät. Siivilöi huolellisesti nokalliseen kulhoon. (Yli jääneen kirsikkamassan voit nauttia vaikkapa aamupuuron kanssa.) Ota tilkka kirsikkanesteestä takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kattilaan turvonnut liivatejauhe/liivatelehdet, sekoita ja kaada nauhana kulhoon. Sekoita, ja kaada silikoniseen puolipallomuottiin. Laita muotti jääkaappiin hyytymään vähintään n. tunniksi. Irrota hyytyneet puolipallot varovasti pientä nuolijaa tai pikkulusikkaa apuna käyttäen.
Soseuta ja siivilöi puolukat. Sekoita pyreen joukkoon sokeri. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Pehmitä mascarpone toisessa kulhossa, sekoita joukkoon puolukkapyre. Kääntele kermavaahto mascarpone-puolukkamassan joukkoon ja sekoita kevyesti tasaiseksi. Lisää tomusokeria maun mukaan. Vaahdon tulee olla napakkaa, mutta varo, ettei se muutu rakeiseksi.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi joukkoon kerma. Lusikoi leivinpaperoidulle pellille taikinanokareita. Paista 200 asteessa n. 10 min. Anna kauralastujen jäähtyä. Murskaa karkeaksi muruksi.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Värjää kaakaojauheella ja pastavärillä. Siirrä kreemi pursotinpussiin, jossa pieni ruusutylla. Tee pieniä ruusuja leivinpaperinpalojen päälle ja siirrä pakastimeen.
Sulata/temperoi suklaa. Siirrä suklaa pursotinpussiin. Laita pitkään astiaan, esim. leipävuokaan kylmää vettä. Laita vuoan alle kylmäkalle. Leikkaa pursotinpussiin pieni aukko. Laita pursotinpussin aukko veden pinnan alle, ja pursota suklaasta kiemuraisia köynnöksiä veteen. Kylmä vesi jähmettää suklaan nopeasti. Nosta suklaaköynnökset talouspaperin päälle kuivumaan. Siirrä jääkaappiin.
Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon suklaa tai laita kerma ja suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon ripaus suolaa.
Vaahdota kerma ja lisää ripaus tomusokeria ja ripaus kaakaojauhetta värjäämään kerma vaaleanharmaaksi. Laita vaahto pursotinpussiin.
Muotoile n. sormenpään kokoisista sokerimassapalloista sokerimassatyökalujen ja cocktailtikun avulla pieniä pääkalloja. Maalaa yksityiskohdat mustalla pastavärillä pienellä siveltimellä.
Koristeluun lisäksi lehtikultaa.
Pohjalle kääretorttupohja. Asettele päälle kirsikkahyytelöt. Levitä hyytelöiden päälle puolukkamousse. Laita moussen päälle jauhoton suklaakakkupohja. Laita jähmettymään jääkaappiin. Valuta kylmän kakun päälle suklaaganache. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Leikkaa jähmettyneestä kakusta ylimääräiset reunat pois. Leikkaa leivospaloiksi isolla, leveällä veitsellä (esim. iso kokkiveitsi). Pyyhi veitsi jokaisen leikkauksen jälkeen puhtaaksi (kuuma vesi ja astialiina), niin saat mahdollisimman siistin leikkausjäljen.
Sulata ganachen pintaa varovasti kaasupolttimella. Ripottele ganachen päälle keksimuru. Pursota keksimurun päälle kaakaovaahto. Asettele vaahdon päälle suklaaköynnökset. Liitä pienellä kreemitipalla kreemiruusut köynnöksiin. Viimeistele sokerimassakallolla ja lehtikullalla.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Anna ja Laura.
Inspiroidu
Reseptejä

Oskari ja Mari, makumatka maailmalle

Riikka ja Reetta, tuulihatut pääroolissa

Anna ja Laura, afternoon tea

Vadelmakiillekakku

Anna ja Laura, pähkinä purtavaksi

Eclair-leivokset vaniljatäytteellä ja vadelmakuorrutuksella

Riikka ja Reetta, nimikkoleivos

Kauhistuttavat Halloween -kuppikakut
