Laita pekaanipähkinät pellille ja paahda 180 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää samalla yksi kolmasosa sokerista joukkoon ja vatkaa marenki jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita loppu sokeri ja muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja lisää vähän kerrallaan marengin joukkoon. Laita taikina pursotinpussiin, jossa pyöreä tylla ja pursota leivinpaperille 8-10 kpl halkaisijaltaan noin 6 cm ympyröitä. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Levitä loppu pekaanipähkinämarenki leivinpaperille hyvin ohueksi levyksi ja paahda uunissa kullan ruskeaksi. Riko jäähtynyt levy paloihin. Säästä koristeeksi.
Pese appelsiini huolellisesti. Kuori appelsiinista ohuita suikaleita kandeerausta varten. Laita sivuun. Raasta loppu kuori, ja laita kattilaan. Vatkaa kattilassa keltuainen, appelsiinin mehu, kuoriraaste ja sokeri sekaisin. Kuumenna maks. keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu, n. 5-10 min. Sekoita joukkoon pari tippaa sitruunan mehua. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon kylmä voi, ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä.
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Keitä, kunnes sokeri sulaa. Leikkaa appelsiinin kuorisuikaleista ohuita soiroja. Lisää kuoret kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Nosta kuoret pois sokeriliemestä toisistaan erilleen leivinpaperin päälle kuivumaan.
Jauha pähkinät hienoksi jauhoksi tehosekoittimessa/silppurissa. Lisää lopuksi voi sekä hieman suolaa, ja pyöräytä vielä muutama kerta. Siirrä tahna pursotinpussiin.
Laita kulhoon vispikerma, mascarpone ja tomusokeri ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon pähkinäjauho. Laita mousse pursotinpussiin, jossa tähtitylla.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Pehmitä toisessa kulhossa mascarpone, sekoita joukkoon sokeri ja maun mukaan sitruksien mehua. Kääntele/vatkaa kevyesti kerma juustomassan joukkoon. Vaahdon tulee jäädä pehmeäksi, mutta pursotettavaksi. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa pyöreä tylla.
Ota yksi pekaanipähkinämarenkikiekko ja sivele keskelle kiekkoa ohuelti appelsiinitahnaa. Pursota päälle pekaanipähkinätahnaa. Pursota pohjan päälle mousseja vuorotellen kauniina nokareina. Laita toinen kiekko päälle ja toista täytteet, mutta pursota pähkinätahna renkaaksi ja mousse vaan reunoille “kranssiksi”. Koristele pähkinöillä, marenkilevyn paloilla ja sokeroiduilla appelsiinin kuorilla.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Anna ja Laura.
Inspiroidu